Infractori voiajori prinși la Vorona și Frumușica

0

Ieri, poliţiştii Secţiei de poliţie Rurală nr. 1 Botoşani au depistat în trafic, pe raza satului Icuşeni, comuna Vorona, un autoturism în care se aflau două persoane de etnie rromă, din judeţul Suceava, despre care exista suspiciunea că săvârşesc infracţiuni de furt, prin oferirea la vânzare de diferite bunuri de uz casnic. În urma investigațiilor și a verificărilor effectuate, șoferul a fost amendat cu 2.000 de lei pentru comerț ilicit. Tot ieri, poliţiştii Postului de Poliţie Frumuşica au depistat în trafic, pe drumul european DE 58 de pe raza localităţii Frumuşica, un autoturism în care se aflau două persoane de etnie rromă, din judeţul Prahova, despre care exista suspiciunea că săvârşesc infracţiuni de înşelăciune constând în a oferi inele false la schimb cu carburant auto. Cu ocazia controlului autovehiculului, au fost identificate 24 de inele din metal galben pentru care bărbatul nu deţinea documente de provenienţă şi suma de 230 lei. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, tot pentru comerț ilicit, cele 24 de inele şi suma de bani fiind supuse confiscării. Polițiștii spun că faptele comise de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită generată în primul rând de faptul că autorii comit infracţiunile călătorind în diferite locaţii, pe trasee care asigură legătura facilă cu ieşirile din judeţe. ”Infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren. Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare”, spun polițiștii.
Recomandări pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori :
• nu dați curs unor oferte comerciale aparent avantajoase şi nu furnizați date cu privire la vecini sau alte persoane.
• nu dați curs unor oferte constând în vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu (tigăi, covoare, perdele). Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din imobil
• nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.
În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

+0 -0
se încarcă...