Infractori voiajori depistaţi de poliţiştii botoşăneni

Ieri, poliţiştii oraşului Flămânzi au depistat în trafic, pe drumul european D.E. 58, pe raza satului Buda, comuna Coșula, un autoturism în care se aflau trei persoane de etnie romă, din judeţul Ialomiţa, despre care exista suspiciunea că săvârşesc infracţiuni de furt. Conducatorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 725 de lei. Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori, poliţiştii recomandă cetăţenilor:
-să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase şi să nu furnizeze date cu privire la vecini sau alte persoane.
– să nu dea curs unor oferte constând în vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu (tigăi, covoare, perdele). Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din imobil
nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.
În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!
Furturile şi faptele antisociale săvârşite de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită generată în primul rând de faptul că autorii comit infracţiunile călătorind în diferite locaţii, pe trasee care asigură legătura facilă cu ieşirile din judeţe. Infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren. Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare.

Deja ai votat!