Weekend cu ger şi ninsori

Meteorologii spun că ninsorile vor continua la Botoşani şi în acest weekend, iar pe parcursul nopţilor se va instala îngheţul. Potrivit prognozelor, astăzi cerul va fi parţial noros în prima parte a zilei, peste noapte fiind prezentă ninsoarea în averse. Vântul va sufla slab şi moderat, iar cantitatea de precipitaţii va ajunge la un litru pe metru pătrat, în timp ce stratul de zăpadă nu va depăşi un centimetru. Temperaturile vor fi cuprinse între 2°C, maxima şi -4°C, minima.

Mâine, ninsorile se vor intensifica mai ales în prima parte a zilei, stratul de zăpadă ajungând la doi centimetri, iar cantitatea de precipitaţii la doi litri pe metru pătrat. Vântul va sufla slab şi moderat, maxima zilei fiind de 1°C, iar minima de -6°C.

Luni ninsorile se vor opri, iar cerul va fi în mare parte senin. Temperaturile vor fi cuprinse între -1°C, maxima şi -7°C, minima.

Conform meteorologilor, ninsorile vor reveni la Botoşani începând de marţi. Astfel, dacă în prima parte a zilei cerul va fi parţial înnorat, iar viteza vântului va ajunge şi la 30 de kilometri pe oră, în timpul nopţii va ninge, cantitatea de precipitaţii ajungând la un litru pe metru pătrat, stratul de zăpadă fiind de 0,5 centimetri.

 

– Alexandru DOROFTEI

 

Deja ai votat!