sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTIpoteze cumplite în cazul fetei care a murit la 16 ani

Ipoteze cumplite în cazul fetei care a murit la 16 ani

Adolescenta care şi-a pierdut viaţa la doar 16 ani, la sfârşitul săptămânii trecute, ar fi înghiţit substanţe toxice. Cazul i-a şocat pe medicii specialişti, iar rezultatele preliminare, neoficiale, ale necropsiei efectuate de legişti arată că tânăra a avut parte de o moarte cumplită. Plămânii şi creierul fetei şi-au mărit volumul din cauza unor inflamaţii cauzate de asimilarea de substanţe toxice în organism.

Potrivit raportului medico-legal preliminar, neoficial, „edem pulmonar toxic şi edem cerebral acut”, sunt trecute printre observaţiile făcute de legişti la examinarea macroscopică a organelor interne ale tinerei. Astfel, o ingestie de substanţe toxice, cel mai probabil otravă, pare a fi o variantă tot mai credibilă.

 

Anchetă demarată de poliţişti

 

Urmează acum ca ancheta poliţiştilor să stabilească dacă acest lucru a fost voluntar sau nu.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie spun că decesul fetei este catalogat ca o moarte suspectă şi în acest caz o anchetă este în plină desfăşurare pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului. Aceştia urmează să stea de vorbă şi cu părinţii fetei în perioada următoare.

Potrivit unor cadre medicale, tânăra a avut în urmă cu un an o tentativă de suicid, ameninţând că se va arunca în gol de pe un stâlp de electricitate.

Medicii legişti urmează să îşi prezinte concluziile oficiale legate de acest caz, asta însă în urma rezultatelor toxicologice, după ce au fost prelevate probe şi din organele tinerei, pentru a se stabili cu exactitate substanţele care au dus la decesul ei. Rezultatele vor sosi însă abia după 30 de zile.

 

Medici şocaţi de reacţia părinţilor

 

Părinţii fetei din comuna Durneşti au ajuns joi seară cu adolescenta la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, spunând că aceasta se simţea rău, starea tinerei alertându-se de la un minut la altul. La un moment dat fata şi-a pierdut cunoştinţa şi a intrat în stop cardio-respirator. Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare imediat şi le-au continuat pe secţia de reanimare de la Pediatrie timp de mai mult de o oră, fără însă ca minora să mai poată fi readusă în simţuri.

Cazul i-a marcat cu atât mai mult pe cei din Urgenţe, cu cât atât părinţii fetei, cât şi copila, nu au reacţionat deloc la încercările disperate ale medicilor de a afla dacă fata a înghiţit vreo substanţă toxică, pentru a-i putea administra tratamentul specific.

„Medicii o întrebau ce a înghiţit şi îi explicau că este în stare foarte gravă, iar ea le spunea că o doare şi că le-a spus de la început că o doare. Nu însă şi ce anume. Părinţii erau şi ei extrem de tăcuţi şi ridicau din umeri”, a povestit un asistent din cadrul Centrului de Primiri Urgenţe.

Ceea ce a ridicat şi mai multe semne de întrebare cadrelor medicale a fost faptul că, într-un târziu, când medicii le-au spus părinţilor că fata are şanse minime, tatăl ar fi întrebat dacă nu ar putea fi salvată cu spălături stomacale, ceea ce ar fi putut fi un semn că acesta ar fi ştiut că minora a înghiţit ceva.

 

– Tudor CHIRIAC

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...