Copilă de 13 ani agresată sexual de un profesor

O elevă în vârstă de 13 ani, de la o şcoală din Cristeşti, a fost agresată sexual de unul dintre profesorii şcolii, acesta punându-i mâna pe sâni. Prezent ieri în cadrul Colegiului Prefectural, directorul adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Botoşani, Dumitru Aioanei, a precizat că în cauză i s-a întocmit dosar penal cadrului didactic, dosarul urmându-şi cursul procedural.

Inspectorul general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hîrtie, a precizat că imediat după incident profesorul şi-ar fi dat demisia.

 

Tot mai multe infracţiuni în şcoli

 

Acesta nu a fost însă singurul caz prezentat în cadrul Colegiului Prefectural, reprezentanţii poliţiei precizând că infracţiunile petrecute în preajma şcolilor sunt în creştere. „În perioada septembrie 2017- februarie 2018, la nivelul IPJ Botoşani au fost sesizate 44 de infracţiuni în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ. În anul şcolar trecut, în aceeaşi perioadă s-au înregistrat 30 de infracţiuni”, a spus Dumitru Aioanei.

Anul acesta, cele mai multe, respectiv 26, sunt infracţiuni de loviri şi alte violenţe, 10 infracţiuni de furt, două ameninţări, două infracţiuni de purtare abuzivă, două infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, o agresiune sexuală şi un port de cuţit.

 

– Alexandru DOROFTEI

 

Deja ai votat!