Felicitări şi mărţişoare expuse la Muzeul Judeţean

Sute de felicitări şi mărţişoare realizate de elevi din ciclul primar de la şcoli din opt judeţe ale ţării pot fi admirate, de azi şi până pe 8 martie, în holul Muzeului Judeţean, în cadrul celei de a XI-a ediţie a expoziţiei „Mărţişorul la români”.

„Chiar dacă afară este un ger cumplit, căldura care emană din lucrările copiilor vesteşte primăvara. Cei care vor trece pragul expoziţiei se vor convinge că cei mici sunt foarte creativi şi pun o părticică din sufletul lor imaculat în ceea ce fac”, a declarat învăţătoarea Lenuţa Musteaţă, unul dintre organizatorii expoziţiei-concurs „Mărţişorul la români”. Aceasta a fost completată de colega sa Nadia Ferariu: „An de an rămânem surprinse de imaginaţia celor mici, iar anul acesta parcă toţi au fost mai creativi”. „Am primit felicitări şi mărţişoare de la şcoli din aproape toate colţurile ţării: Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Buzău, Braşov, Sibiu şi Mureş. Toate sunt frumoase, chiar spectaculoase aş putea afirma”, a spus, la rândul său învăţătoarea Monica Buză.

„Ţin să le felicit pe colegele mele Lenuţa Musteaţă, Nadia Ferariu şi Monica Buză, care organizează o nouă ediţie a expoziţiei «Mărţişorul la români». Această activitate ţine vie una dintre cele mai frumoase tradiţii populare româneşti”, a spus Beatrice Păpădie, directorul Liceului de Artă „Ştefan Luchian”.

 

Virginia CONSTANTINIU
vconstantiniu@monitorulbt.ro

 

 

Deja ai votat!