Şoferii beţivi încep să fie trimişi după gratii

A crezut că poate să facă orice în faţa poliţiştilor rutieri, dar acest lucru l-a costat libertatea. Este cazul unui botoşănean în vârstă de 40 de ani, care a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, după ce a refuzat controlul alcoolscopic.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată luni de Curtea de Apel Suceava, iar bărbatul, Mihai Cătălin Bercea, a fost ridicat marţi de poliţiştii Compartimentului Urmăriri şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani.

Isprava care l-a trimis după gratii a avut loc în seara de 27 august 2016, când botoşăneanul, aflat la volanul unui VW, a fost oprit pe strada Uzinei din municipiu de un echipaj de poliţie, împrejurare în care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,90 mg/1 alcool pur în aerul expirat. Conform procedurilor, el trebuia să fie dus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, dar Mihai Cătălin Bercea a refuzat acest lucru. Trimis în judecată, botoşăneanul a recunoscut totul şi a cerut să fie judecat în formulă simplificată. Doar că magistraţii au descoperit că bărbatul fusese condamnat de mai multe ori, inclusiv pentru infracţiuni la regimul circulaţiei şi, întrucât nu fusese împlinit termenul de reabilitare, magistraţii l-au condamnat din nou, cu executare. „Persistenţa în încălcarea normelor ce reglementează circulaţia pe drumurile publice denotă lipsa de respect a inculpatului pentru valorile sociale şi morale, predispoziţia acestuia de a nesocoti legile, în dispreţul acestora”, şi-au motivat magistraţii sentinţa.

 

Dosar penal pentru beţie la volan

 

Marţi, poliţiştii Biroului Rutier Botoşani au surprins un alt şofer care urcase băut la volan. În vârstă de 30 de ani, de loc din comuna Tudora, acesta conducea un autoturism pe drumul judeţean DJ 208 C, când a fost oprit de poliţişti pentru control. În momentul în care l-au oprit şi s-au apropiat de el, poliţiştii au simţit miros de băutură şi l-au pus să sufle în etilotest, rezultatul fiind o îmbibaţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, după care poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

Deja ai votat!