Mărţişoare împărţite la -15°C (galerie foto-video)

Gerul nu poate să schimbe tradiţia. Aşa au spus ieri poliţiştii rutieri, care în ciuda frigului pătrunzător au ieşit în stradă la -15°C, dar nu pentru a-i sancţiona pe participanţii la trafic, ci pentru a le ura o primăvară frumoasă şi pentru a le oferi câte un mărţişor, care să-i ferească de accidente. Astfel, două echipaje de poliţie, unul de la Serviciul Rutier, iar celălalt de la Biroul Rutier Botoşani, au oprit mai multe maşini pe Calea Naţională şi pe Şoseaua Iaşiului, încercând să le facă o surpriză frumoasă celor îngheţaţi de frig.

Acţiunile s-au derulat cu sprijinul unor colaboratori mai vechi de la Registrul Auto Român, dar şi de la o firmă de asigurări, care au asigurat suportul material. Gestul i-a surprins pe unii dintre participanţii la trafic, care au crezut că au de a face cu un nou control al celor de la Rutieră. Ba mai mult, o femeie se pregătea chiar să scoată toate actele.

„Să ştiţi că am toate documentele în ordine”, a spus aceasta la vederea poliţiştilor. Cei mai mulţi au apreciat însă gestul şi le-au mulţumit celor care le-au oferit mărţişorul în acest început geros de primăvară. Chiar dacă au îngheţat de frig la propriu, poliţiştii cred că această tradiţie de Mărţişor îi va determina pe unii participanţi la trafic să înţeleagă că viaţa e mai presus de orice.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

Deja ai votat!