Târg apicol la Cucorăni

În acest weekend, la Cucorăni are loc prima ediţie a târgului apicol „Mihai Eminescu”. Evenimentul este organizat de Sindicatul Apicultorilor din România prin filiala Botoşani.

„Acest târg îşi propune să vină în sprijinul apicultorilor din judeţ, dat fiind faptul că cel mai aproape eveniment de acest fel este undeva în zona Iaşiului. Avem crescători de albine inclusiv la Darabani şi le era greu să bată sute de kilometri pentru a participa la un asemenea eveniment”, a spus Mircea Hrimiuc, preşedintele sindicatului apicultorilor botoşăneni.

În cadrul evenimentului se vor găsi la vânzare diverse materiale apicole, cum ar fi stupi, miere şi mai ales mâncare pentru albine, fiindcă în această perioadă acestea au nevoie de hrană pentru a putea ieşi din iarnă.

Târgul va fi deschis astăzi până la ora 17.00, începând cu ora 19.00 şi până la ora 24.00 având loc serata apicultorilor.

Mâine, între orele 10.00 şi 14.30 vor avea loc trei seminarii prin care se vor prezenta factorii de randament ce asigură succesul în apicultură, tratamentele alternative bio şi cauzele principale ale dispariţiei albinelor.

 

– Alexandru DOROFTEI

adoroftei@monitorulbt.ro

 

 

Deja ai votat!