Vremea începe să se încălzească

Judeţul Botoşani a ieşit ieri de sub avertizarea cod portocaliu de ger. Totodată, în dimineaţa zilei de ieri a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din această săptămână în municipiu, adică -17°C, acesta fiind de altfel recordul zilei de vineri în întreg judeţul.

Începând de astăzi, temperaturile vor începe să crească uşor, dar frigul va continua să fie prezent. Potrivit prognozei meteorologilor, astăzi va ninge în prima parte a zilei, cantitatea de precipitaţii fiind de doi litri pe metru pătrat, iar stratul nou de zăpadă nu va depăşi doi centimetri. Vântul va avea unele intensificări mai ales în cursul dimineţii, seara fiind aşteptat un îngheţ puternic. Temperaturile vor fi cuprinse între -5°C, maxima şi -13°C, minima.

Mâine, cerul va fi în mare parte senin în prima parte a zilei, spre seară acesta devenind înnorat. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperaturile vor fi cuprinse între -1°C, maxima şi -13°C, minima, în cursul nopţii fiind aşteptat un îngheţ puternic.

Începând cu săptămâna viitoare, vremea se va încălzi şi se vor înregistra temperaturi cu plus, după o lungă perioadă de frig. Astfel, luni, cerul va fi în mare parte senin în prima parte a zilei, spre seară făcându-şi apariţia norii. Vântul va sufla cu intensitate în cursul nopţii, maxima zilei fiind de 2°C, iar minima de -4°C. Marţi, în prima parte a zilei va fi lapoviţă şi ninsoare cu transformare în ploaie, iar vântul va sufla cu o viteză ce va depăşi 30 de kilometri pe oră. Cantitatea de precipitaţii va fi de trei litri pe metru pătrat, iar temperaturile vor fi cuprinse între 3°C, maxima şi 0°C, minima.

 

Deja ai votat!