Preot botoşănean ajuns protopop de Hârlău

Marius Pîjîn, preot paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Flămânzi, a fost numit pe 1 martie protopop de Hârlău. Acesta a fost hirotesit de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în cadrul conferinţei de primăvară a preoţilor slujitori din Protopopiatul Hârlău.

După slujbă, noul protopop a arătat că „această cruce de a sluji pe fraţii preoţi este o cruce grea”, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu o să încerce să o ducă cu demnitate.

Mihai Marius Pîjîn s-a născut pe 26 iulie 1980, în comuna Lunca – Botoşani. El a absolvit în anul 1999 Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe“ Botoşani, după care Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi. La aceeaşi facultate, în anul 2013, Marius Pîjîn a susţinut teza de doctorat.

Acesta a fost hirotonit preot în anul 2000, la Mănăstirea Durău, de către PF Părinte Patriarh Daniel, atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Tot din anul 2000 a fost numit preot paroh la Parohia Flămânzi – Cordun, Protopopiatul Hârlău.

Părintele Marius Pîjîn a reuşit să restaureze sfântul locaş şi pictura acestuia. În perioada 2008-2011 a construit casa socială a parohiei, astfel că în anul 2013, la resfinţirea bisericii, a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor. Preotul Marius Pîjîn este coordonatorul Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR), filiala Flămânzi, şi a organizat şi derulează tabere şi diferite activităţi şi proiecte cu tinerii din Botoşani.

 

– Virginia CONSTATINIU

 

 

 

 

Deja ai votat!