Generaţia de aur caută susţinere la Botoşani

dav

Doi mari fotbalişti din „generaţia de aur” au ajuns ieri la Botoşani. Ionuţ Lupescu, candidat la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal (FRF), şi Costel Gâlcă au avut mai multe întâlniri, unul dintre oficialii cu care au discutat fiind primarul Cătălin Flutur.

Ionuţ Lupescu a declarat că se află în campanie în toată ţara şi doreşte să se întâlnească cu reprezentanţii autorităţilor publice locale deoarece îi consideră parteneri, mai ales că fotbalul românesc nu depinde numai de finanţările de la oamenii privaţi, ci şi de cele de la autorităţile locale. „Motivul meu principal este acela de a putea face o legislaţie permisivă pentru autorităţile locale ca să poată să dezvolte corect sportul, nu numai fotbalul. Mă bucur foarte mult că am găsit în domnul primar un sprijin”, a declarat Ionuţ Lupescu.

Marele fotbalist consideră că sportul, care înseamnă educaţie şi sănătate, trebuie susţinut de guvern şi legiuitori. El şi-a propus să unească lumea fotbalului şi să dispară învrăjbirea între ligă şi federaţie, între fotbalul profesionist şi cel amator. „Important e să fim toţi la un loc şi cu ajutorul autorităţilor să putem să dezvoltăm sportul”, a mai spus Ionuţ Lupescu.

Pornind de la faptul că FC Botoşani şi Dinamo nu au prins play off-ul, Ionuţ Lupescu a arătat că frumuseţea fotbalului este tocmai aceea că de fiecare dată poţi să o iei de la capăt.

Cătălin Flutur a recunoscut că şi-ar dori o schimbare a regulamentului privind votarea conducerii FRF. „Fenomenul este important pentru toată lumea, dar trebuie să se meargă pe un grad de reprezentare. Cei din liga naţională să aibă 30%, cei din fotbalul feminin încă 30%, juniorii 30% şi futsal 10%”, a afirmat Cătălin Flutur.

Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoşani, anticipează o luptă strânsă şi grea între Răzvan Burleanu şi Ionuţ Lupescu. „Sunt două personalităţi, doi oameni care au forţă. Sper ca cel care va ieşi să fie preocupat de fenomenul fotbal, pentru că sunt foarte multe lucruri de pus la punct. E nevoie de răbdare, de comunicare, de participarea fiecărui factor care poate ajuta sportul şi fotbalul în mod special”, a spus Costel Enache.

 

– Virginia CONSTANTINIU

– Cristian PRISACARIU

 

Deja ai votat!