Edili somaţi să scoată oraşul din mocirlă

0
dav

Botoşănenii care locuiesc pe străzile nemodernizate sunt în continuare nevoiţi să suporte noroaiele, în ciuda promisiunilor oficialilor. Deşi în ultimele zile pe unele străzi unde a fost extinsă reţeaua de apă şi canalizare s-a mai pus pietriş, precipitaţiile abundente înregistrate în noaptea de luni spre marţi, dar şi cele de ieri, au înrăutăţit situaţia. „Cred că până la urmă vom fi nevoiţi să ne prezentăm în Piaţa Revoluţiei cu cizmele pline cu noroi şi să-i scoatem din birouri pe cei care iau salarii de zeci de milioane de lei, dar care nu rezolvă problemele cetăţenilor. Nu am solicitat luna de pe cer, ci să pună nişte piatră spartă pe străzi, pentru a putea şi noi circula ca oamenii”, a declarat ieri un botoşănean.

Numărul cetăţenilor nemulţumiţi este în creştere, iar ieri a venit rândul unor botoşăneni care locuiesc pe Aleea Pajiştei şi strada Tulbureni să se prezinte la primărie „înarmaţi” cu fotografii care să demonstreze calvarul pe care trebuie să îl înfrunte zilnic. Ei nu l-au găsit la birou pe viceprimarul Marian Murariu, oficial care coordonează lucrările de întreţinere şi reparaţii străzi, şi urmau să revină în instituţie când vor fi sunaţi. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, oamenii sunt decişi să se prezinte şi astăzi la primărie.

Pe acel drum s-a lucrat în urmă cu doi ani la conducta de apă şi canalizare. „Drumul a fost pietruit, însă după ce s-a lucrat în zonă sunt foarte mari probleme. Când plouă e jale. În ultimii trei ani am tot venit la primărie, dar fără rezultat. La un moment dat am fost întrebaţi de ce ne-am făcut acolo case, dar nu toţi putem să locuim în centrul oraşului. Ar trebui să se pună piatră spartă primăvara şi toamna, nu balast în două cu pământ”, a declarat unul dintre membrii delegaţiei.

La fel de nemulţumiţi sunt şi botoşănenii care locuiesc pe străzile Caşin, Muşat Vodă, Izvoarelor, Tomis, Zimbrului şi enumerarea poate continua. După ce săptămâna trecută câţiva cetăţeni s-au prezentat în audienţă la primărie şi Consiliul Judeţean, s-au făcut ceva lucrări, dar nu conform aşteptărilor oamenilor. Piatra spartă solicitată inclusiv de primarul Cătălin Flutur se lasă aşteptată, fiind folosit în continuare pietriş. Dovadă este strada Izvoarelor, unde, deşi s-a pus pietriş, mâlul iese din nou la suprafaţă.

„Eu le-am explicat, dacă nu se scoate noroiul din gropi, nu se nivelează străzile şi nu se pune piatră spartă, nu se rezolvă problema. Ei au pus peste mâl un pic de balast în două cu pământ. Pe Tomis au intrat cu un autogreder, dar nu au adus piatră.  Nu s-a făcut nimic nici pe Vâlcelei, stradă care este în răspunderea primăriei”, a declarat ieri după amiază Dumitru Isac.

„Străzile pietruite au această particularitate că necesită intervenţii de cele puţin două ori pe an pentru reprofilare şi completare cu material pietros. Prima intervenţie o facem primăvara. Cum cele mai multe petiţii vin de pe străzile predate la Nova Apaserv, vom insista în continuare să se facă lucrări. Dar trebuie să aşteptăm să treacă ploile”, a spus viceprimarul Marian Murariu, dând asigurări că îi înţelege pe cetăţeni şi se va strădui să le rezolve această problemă.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

dav
dav
dav
dav
dav
dav
+0 -0
se încarcă...