Munte de ţigări mascat printre murături

0

Un depozit clandestin de ţigări de contrabandă, care fusese amenajat în beciul unei locuinţe, a fost descoperit marţi în urma unor percheziţii organizate de poliţiştii de frontieră botoşăneni. Totul a plecat de la o serie de informaţii potrivit cărora în zona Darabani ar exista mai multe persoane cu preocupări în sfera contrabandei cu ţigări, unul dintre suspecţi fiind Costel C., în vârstă de 20 de ani. Aşa se face că marţi, pe 20 martie, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, cu sprijinul colegilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, în baza autorizaţiilor emise de instanţă, au efectuat trei percheziţii.

În urma descinderilor, la locuinţa lui Costel C. a fost găsit un beci în care, pe lângă murături şi cartofi, au fost descoperite mai multe baxuri, care conţineau 10.660 de pachete de ţigări. Acuzat de contrabandă calificată, Costel C. a fost reţinut pentru 24 de ore şi urma să fie prezentat ieri în faţa instanţei de judecată în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

 

Captură de peste 110.000 de lei

 

Tot marţi, poliţiştii de frontieră de la Rădăuţi Prut au dejucat un alt „tun” cu ţigări. Traficanţii reuşiseră să treacă cinci baxuri cu 7.480 de pachete de ţigări, care urmau să fie preluate de cărăuşi, însă transportul a fost interceptat. „În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi contrabandă calificată, precum şi pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoşani.

Pachetele, în valoare totală de 115.000 lei, au fost confiscate.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

+0 -0
se încarcă...