Sindicatul Sanitas protestează la Prefectură

0

Aproape 30 de angajaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au protestat, ieri, în faţa Prefecturii, nemulţumiţi de inechităţile salariale din sistemul sanitar. La manifestarea organizată de Sindicatul Sanitas, care a durat două ore, au participat o parte dintre biologii, chimiştii, biochimiştii, infirmierii şi personalul TESA, farmaciştii şi psihologii care au fost săriţi de la majorările salariale şi care au mai protestat în faţa unităţii spitaliceşti. Aceştia spun că de majorarea din martie vor beneficia doar medicii şi asistenţii, nu toţi salariaţii din sistem.

Protestatarii au venit cu pancarte şi au transmis câte un mesaj celor care sunt la guvernare. O parte dintre protestatari au mers la prefectul Dan Şlincu, pentru ca problemele din sistem să ia drumul capitalei. Prima care a luat cuvântul a fost liderul de sindicat Lia Temciuc, care a  subliniat faptul că până în acest moment nu au reuşit să se facă auziţi la Bucureşti. „S-a încercat foarte mult să luăm legătura cu domnul Liviu Dragnea şi să avem o discuţie. Federaţia Sanitas nu a reuşit până în acest moment să vorbească personal, într-un fel să-i reamintim că a făcut o promisiune în faţa unui Consiliu Naţional, care reprezintă practic colegi din toată ţara. Ne-am dat seama că veniturile salariale ale noastre nu vor mai fi aşa după cum au fost promise şi mă refer aici la creşterea salarială cu 25% de la 1 ianuarie 2018. Ea s-a tradus de fapt cu o creştere de 3-4 procente, pot să vă spun însă că sunt salariaţi la care le-au şi scăzut prin această mărire de 25%”, a precizat Lia Temciuc, liderul Sindicatului Sanitas.

De altfel, deşi au participat la protest, mulţi dintre cei aflaţi în faţa Prefecturii aveau speranţe minime că li se vor asculta doleanţele. „Medicii probabil vor avea salariile mai mari, chiar şi majoritatea asistenţilor. Noi suntem prea mici şi prea puţini ca să fim luaţi în seamă”, a spus ieri unul din protestatari.

 

– Tudor CHIRIAC

 

 

 

 

+0 -0
se încarcă...