Primăria nu are bani să oprească şoferii inconştienţi

0

Municipalitatea nu are bani pentru a monta separatoare de sens în zona Lebăda. Investiţia este estimată la 1,2 milioane de lei şi, cel mai probabil, nu va fi realizată în acest an. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Edilitare, în acea zonă eficiente sunt doar separatoarele din beton, similare celor amplasate la intrarea în Parcul Cornişa, în zona Hudum, care însă costă foarte mult.

În mai 2017, la nivelul Direcţiei Edilitare s-a făcut un calcul estimativ, şi a rezultat că montarea unor separatoare din plastic (umplute vara cu apă, iar iarna cu nisip), pe o distanţă de 3.100 de metri liniari costă aproximativ 300.000 lei. A doua variantă, montarea unor parapeţi din beton, este mult mai costisitoare, fiind vorba de un preţ de 80 de euro pe metru liniar.

În aşteptarea separatoarelor de sens, rămâne valabilă măsura propusă de viceprimarul Cosmin Andrei, şi anume achiziţia unor dispozitive de măsurare şi afişare a vitezei, de tip radar, care vor fi montate la intrarea în municipiul Botoşani dinspre Iaşi.

Despre necesitatea instituirii unor reguli suplimentare pe Şoseaua Iaşiului se vorbeşte de mai multe timp. În decembrie 2016, conducerea Poliţiei Municipiului a solicitat primăriei să monteze acolo separatoare de sens, de la intersecţia cu Bulevardul Eminescu până la intersecţia cu drumul 208 C. Conducerea Poliţiei Municipiului arăta atunci că prin montarea acestor separatoare de sens ar fi evitate manevrele ilegale de schimbare a direcţiei de mers spre stânga, efectuarea depăşirii şi circulaţia pe sens opus. Tot acolo s-au produs multe accidente, unele soldate cu răniţi şi morţi.

Comisia de sistematizare a circulaţiei a dat undă verde pentru montarea separatoarelor de sens în februarie 2017.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

+0 -0
se încarcă...