Poliţist iertat pentru beţie la volan

0

Un poliţist local din Darabani, care a urcat beat la volanul maşinii, a scăpat de condamnare după ce magistraţii Curţii de Apel Suceava au dispus renunţarea la aplicarea pedepsei. Condamnat în primă fază de Judecătoria Botoşani la opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Dorin Stredie, în vârstă de 48 de ani, a făcut apel şi s-a ales până la urmă cu un simplu avertisment.

Bărbatul a fost descoperit de poliţiştii Serviciului Rutier pe strada Cuza Vodă din municipiu, pe 12 decembrie 2016, la scurt timp după ce predase la Biroul Electoral Judeţean sacii cu buletinele de vot de la alegerile parlamentare derulate cu o zi înainte. Dus la Spitalul Judeţean, poliţistul local a fost verificat cu etilotestul, aparatul indicând o îmbibaţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, i s-au recoltat două probe de sânge, iar buletinul de analiză toxicologică a indicat o alcoolemie de 0,95 g %o la prima probă şi 0,80 g %o la a doua.

Când i s-au adus la cunoştinţă valorile, Dorin Stredie le-a contestat, solicitând recalcularea probelor, dar Institutul de Medicină Legală Iaşi a confirmat prima alcoolemie, cea de a doua urcând la 0,90 g %o Audiat, Dorin Stredie a recunoscut şi regretat comiterea infracţiunii, precizând că în momentul în care a ajuns la Botoşani a băut 150 ml coniac şi o bere.

Trimis în judecată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, el a recunoscut totul şi a solicitat judecarea în formulă simplificată, însă, din fişa cazierului auto a rezultat că, deşi este posesor al permisului de conducere de mulţi ani, bărbatul a înregistrat „un număr considerabil de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, inclusiv conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului, perseverând în săvârşirea acelaşi gen de infracţiuni”.

Prin urmare, judecătorii botoşăneni l-au condamnat la închisoare cu suspendare şi l-au obligat să respecte o serie de măsuri timp de doi ani. Daniel Stredie a contestat însă sentinţa, iar Curtea de Apel i-a dat câştig de cauză, dispunând renunţarea la aplicarea unei pedepse şi sancţionarea acestuia cu un simplu avertisment, sentinţa definitivă fiind pronunţată vineri.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

+0 -0
se încarcă...