Arest în vilă după trafic cu heroină

0

Cetăţeanul pakistanez bănuit că ar face parte dintr-o grupare de traficanţi de heroină care ar fi aprovizionat cu droguri statele din Vestul Europei va rămâne în Botoşani. Aşa au decis magistraţii Curţii de Apel Iaşi, care i-au prelungit arestul la domiciliu lui Abdul Aziz B., zis „Lala”. Prin urmare, acesta nu va avea voie să părăsească locuinţa din comuna Curteşti decât cu acordul instanţei de judecată.

Săptămâna trecută, însă, Abdul Aziz B. a ajuns la Serviciul de Imigrări Botoşani pentru a-şi prelungi permisul de şedere în România, întrucât documentul îi expirase. Prezenţa la Serviciul de Imigrări i-a fost permisă de magistraţi, care i-a stabilit inclusiv intervalul orar în care să ajungă la ghişeu.

Abdul Aziz B. a fost ridicat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în urma unei anchete internaţionale de anvergură. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi făcut parte dintr-o reţea internaţională de traficanţi de droguri care ar fi procurat, deţinut, transportat şi livrat din Pakistan importante cantităţi de heroină către Europa de Vest. Din reţea ar fi făcut parte alţi doi suspecţi Asif M., arestat la Iaşi, şi Khan Rang K., arestat în lipsă şi dat în urmărire internaţională.

Unele dintre afaceri ar fi fost perfectate în urma unor întâlniri între suspecţi care ar fi avut loc în perioada 2012-2013, la Curteşti. Capturaţi de procurorii DIICOT, aceştia au fost trimişi în judecată şi condamnaţi în primă fază de Tribunalul Iaşi la închisoare cu executare. Pedeapsa cea mai mare de opt ani şi opt luni de închisoare a primit-o Khan Rang K., în timp de Abdul Azziz B. a fost condamnat la şapte ani şi patru luni de detenţie, iar Asif M. la şapte ani de puşcărie.

Sentinţa a fost atacată cu apel, dosarul fiind în prezent pe rolul Curţii de Apel Iaşi.

– Sebastian GHEORGHIU

+0 -0
se încarcă...