Şantier fără sfârşit la Parcul Cornişa

0

Parcul Cornişa este încă în şantier. La această dată este greu de spus dacă zona de agrement va fi deschisă în această vară, deoarece, chiar dacă lucrările vor fi finalizate, şi autorizarea obiectivelor necesită timp.

Primarul Cătălin Flutur a organizat ieri o vizită în Parcul Cornişa, pentru ca aleşii locali să vadă stadiul lucrărilor. La întâlnire au fost convocaţi şi reprezentanţii constructorilor, proiectanţii şi diriginţii de şantier. În principal au fost vizitate obiectivele la care încă se lucrează, respectiv zona de bazine interioare, bazinele exterioare şi heleşteul.

La partea de bazine interioare au fost necesare lucrări deoarece apăreau infiltraţii când bazinul principal era umplut cu apă. La bazinele exterioare trebuie realizată instalaţia electrică şi de ventilaţie în canalul tehnic unde au fost puse ţevile din jurul bazinului exterior. Tot aici mai trebuie montate pavelele în zona de plajă.

Mai este de lucru şi la lacul de liniştire aflat în capătul râului de rafting. Aici constructorul a pus o membrană impermeabilă, care va fi acoperită cu o membrană geotextilă, pe marginea lacului urmând a fi făcută o alee pietonală.

De asemenea, mai trebuie făcut racordul canalizării zonei de agrement la canalizarea oraşului. În acest sens, în această săptămână va fi primit avizul de la Nova Apaserv pentru racordarea reţelei la bazinul existent la intrarea în curtea Modern Calor.

 

„Eu zic mai bine mai târziu, dar cu un lucru temeinic făcut”

 

„Pe mine mă interesează concluziile consilierilor şi ale dumneavoastră ca să vadă şi botoşănenii în ce stadiu suntem în momentul acesta. Este clar o lucrare care iniţial a avut foarte multe hibe, accentuate de ploaia din vara anului 2016”, a declarat edilul.

Primarul a amintit că a comandat o expertiză în anul 2016, în urma căreia s-a stabilit ca pe heleşteu să fie pusă o membrană impermeabilă.

„Soluţia a fost să punem membrana pentru că exista un risc să se ducă totul la vale. Eu zic mai bine mai târziu, dar cu un lucru temeinic făcut şi care să ne confere siguranţă”, a mai spus primarul.

Cătălin Flutur nu a dorit să avanseze o dată la care zona de agrement va fi inaugurată.

Din reacţia celor care au participat ieri la vizita de lucru, consensul politic în privinţa parcului Cornişa se lasă în continuare aşteptat. „Din păcate, lucrurile nu sunt diferite faţă de vizita precedentă. Imaginile vorbesc de la sine. Aşteptăm finalizarea lucrărilor pentru demararea următoarelor etape”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei, preşedintele comisie de recepţie a Parcului Cornişa.

dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav

 

+0 -0
se încarcă...