Dragoste fără graniţe între poliţişti de frontieră

0

Căsătorie inedită la Botoşani, în anul centenarului Marii Uniri. Încercând să arate că dragostea nu are graniţe, un botoşănean şi-a unit destinul cu o tânără din Republica Moldova. Ineditul situaţiei este însă altul. Botoşăneanul, Vlad Marosac, este poliţist de frontieră în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca din 2011, în timp ce aleasa inimii, Mihaela Hăbăşescu, are 24 de ani şi lucrează din 2014 în Punctul de Trecere a Frontierei Costeşti, adică dincolo de Prut.

Cei doi s-au cunoscut acum doi ani, pe 19 aprilie, ambii făcând parte dintr-o delegaţie în timpul unei întâlniri de serviciu. De atunci s-au îndrăgostit, iar anul acesta au decis să-şi unească şi destinele, fix în ziua în care s-au cunoscut. Astfel, căsătoria lor a avut loc joi, la Primăria municipiului Botoşani, dar evenimentul a fost unul cu totul special deoarece mirii au ales să vină în faţa ofiţerului de stare civilă îmbrăcaţi în uniformă.

La fel, colegii care au ţinut să le fie aproape au venit şi ei la ceremonie îmbrăcaţi în ţinuta militară.

 

Căsătorie simbol pentru centenarul Marii Uniri

 

Tânăra, în vârstă de 24 de ani, este de loc din satul Corlăteni, raionul Râşcani, şi este absolventă a Colegiului Naţional al Poliţiei de Frontieră din Ungheni, în timp ce Vlad Marosac are 34 de ani şi este absolvent al Colegiului Economic „Octav Onicescu”. Cei peste 120 de kilometri care i-au despărţit iniţial nu au contat, cum nu a contat nici faptul că cei doi au trebuit să treacă de fiecare dată vama pentru a se vedea. Interesant este că între timp Mihaela Hăbăşescu a obţinut şi cetăţenia română, căsătoria lor ajungând să fie un simbol pentru centenarul Marii Uniri.

„Anul acesta, am mai oficiat o singură căsătorie în care soţii au fost din Botoşani şi respectiv Republica Moldova. În trecut, astfel de căsătorii erau mai frecvente, însă în ultimii ani foarte mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova au obţinut cetăţenia română, iar din acest motiv nu mai putem vorbi de căsătorii cu cetăţeni străini”, a spus Constantin Gabur, şeful Serviciului de Stare Civilă şi Evidenţă a Populaţiei Botoşani.

Nunta celor doi este programată să aibă loc tot în Botoşani, la un restaurant din centrul oraşului, la care se estimează o participare numeroasă, de aproape 400 de persoane.

 

– Sebastian GHEORGHIU

+0 -0
se încarcă...