vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTMii de spectatori atraşi la Zilele Orașului

Mii de spectatori atraşi la Zilele Orașului

Peste 1.000 de botoşăneni au participat aseară la concertele organizate de municipalitate, în cea de-a treia zi din cadrul Zilelor Oraşului. Primele care au intrat pe scenă, în aplauzele spectatorilor, au fost Fetele de la Botoşani, care au interpretat mai multe melodii, printre care şi deja celebra „Hai la Botoşani”. Deşi publicul a fost aproape la jumătate faţă de seara precedentă, artistele au încercat să anime atmosfera destul de liniştită, invitând botoşănenii sa cânte, demers rămas fără rezultat. Ulterior, cei prezenţi au fredonat împreună cu artistele o melodie dedicată celor care poartă numele sfântului Gheorghe.

Imediat după concertul Fetelor de la Botoşani, în jurul orei 20.00 pe scenă au urcat, tot în aplauzele publicului, Orchestra „Rapsozii Botoşanilor” cu interpreţii Loredana Călin, Constantin Petrescu, Alina Huţu, Elena Mândrescu, Laura Ştefănescu-Potoroacă, Daniela Condurache, Sofia Vicoveanca şi dirijorul Ioan Cobâlă. Odată cu venirea acestora, publicul a devenit mai numeros, în faţa scenei fiind aproximativ 1.500 de persoane. Încântaţi de spectacolul artiştilor, mulţi dintre cei prezenţi au scos telefoanele pentru a filma concertul.

Printre botoşăneni se afla şi viceprimarul Marian Murariu.

Tot aseară urma să urce pe scenă şi Ansamblul Plăieşii din Republica Moldova.

Agitaţie nu a fost doar în Centrul Vechi, ci şi pe Pietonalul Unirii, unde sute de persoane participau la Târgul Meşteşugarilor şi nu numai, terasele din zonă fiind pline, iar la magazinele cu îngheţată şi covrigi cozile erau formate din zeci de persoane.

 

Concert impresionant cu 100 de persoane

 

Seara de sâmbătă a fost însă una de excepţie. Încercând să marcheze centenarul Marii Uniri, orchestra simfonică a Filarmonicii de stat Botoşani şi corul „Armonia Lucis” din Iaşi s-au reunit în faţa botoşănenilor şi au susţinut un concert impresionant de cântece patriotice. Melodiile au reprezentat în fapt o incursiune în istoria românilor, în timpul spectacolului fiind proiectate pe ecranul din spatele scenei imagini din România. Concertul a fost unul impresionant, pe scenă urcând concomitent aproape 100 de persoane, membrii ai corului şi instrumentişti ai filarmonicii. Scena a fost atât de plină încât numărul mare al microfoanelor i-a pus în dificultate şi pe cei care asigurau sonorizarea.

De altfel, acesta a fost recordul de participanţi care a urcat vreodată concomitent pe scena din Centrul Vechi de când se organizează astfel de manifestări, concertul fiind urmărit de aproape o mie de persoane.

 

Atmosferă încinsă de Andreea Bălan

 

Invitată la „Zilele municipiului”, Andreea Bălan a urcat pe scenă tot sâmbătă seara şi a făcut un show total, care a durat aproape o oră. Însoţită de formaţia ei de instrumentişti şi de vestitele dansatoare, Andreea a făcut un show interpretând piese de la începutul carierei sale muzicale, dar şi din ultimii ani. Venită cu o recuzită întreagă, ea a schimbat în timpul spectacolului cinci ţinute, de la costumaţie de carnaval, până la rochii de seară stilizate şi topuri pline de franjuri. Nici dansatoarele nu s-au lăsat mai prejos, ele apărând pe scenă în ţinute de carnaval brazilian, în costume de iepuraşi Play Boy, costume de can-can sau ţinute extrem de sumare, viu colorate, dansurile lor fiind pigmentate cu elemente de gimnastică artistică.

Iar în ora în care a fost pe scenă Andreea a cântat, a dansat, a coborât în public, a oferit microfonul celor din public, totul fiind interpretat live, o parte a concertului fiind transmisă online pe contul ei de artist de pe Facebook.

Dezinvoltura cu care Andreea a intrat în contact cu publicul i-a dezarmat şi pe cei din forţele de ordine, care nu mai ştiau cum să o protejeze pe artistă de mulţimea dezlănţuită. Show-ul a atras peste 2.000 de tineri, care au luat cu asalt zona din spatele scenei pentru a se fotografia cu Andreea sau pentru a cere un autograf. La un moment dat, artista nici nu se vedea din mulţimea adunată în jurul ei, poliţiştii locali fiind nevoiţi să îi îndepărteze de fani.

Printre cei care s-au fotografiat cu Andreea Bălan a fost şi viceprimarul Cosmin Andrei, care a venit la concert împreună cu soţia. Cele câteva cuvinte schimbate au fost extrem de cordiale, Andreea arătându-le şi câteva fotografii cu fiica şi cu soţul ei, care este din Botoşani.

 

– Sebastian GHEORGHIU

– Alexandru DOROFTEI

 

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...