Viitorul sună bine la PSD Botoşani

0

În prima conferinţă de presă de după alegeri a organizaţiei judeţene a PSD, senatorul Doina Federovici, şeful organizaţiei, a citit o listă cu investiţiile realizate în diverse comune şi oraşe din judeţ, printre ele fiind grădiniţe, săli de sport şi chiar bazine de înot. Marea majoritate au fost doar aprobate, însă există fonduri şi vor fi executate în viitor, conform celor de la PSD. Municipiul Botoşani nu prea a fost pomenit pe acea listă dar, conform liderului PSD Botoşani, în localităţile unde nu există proiecte este „vina primarilor”. Dar „nu ţinem cont de culoarea politică a primarilor” a ţinut să menţioneze liderul local al PSD.

Marile proiecte locale sunt îngheţate în diverse faze de hârtii, cel mai avansat fiind drumul Botoşani – Târgu Frumos, care va ajunge în faza de licitaţie „în viitorul apropiat”. Consolidarea Teatrului „Eminescu” va fi pusă pe „lista de sinteză” săptămâna viitoare, asta însemnând, de fapt, că abia începe să se vorbească despre asta. Parcul Cornişa nu poate fi recepţionat pentru că, conform viceprimarului Cosmin Andrei, sunt necesare nişte documente pe care primarul Flutur refuză să le dea „sau nu le are”. Drumul spre Iaşi prin Prăjeni nu se poate îmbunătăţi până la terminarea procesului dintre Consiliul Judeţean şi firma Bitunova care l-a executat, până atunci se vor face doar reparaţii curente care însă, ţin foarte puţin, după spusele vicepreşedintelui CJ Dorin Birta.

În general cam toate se întâmplă la viitor după cele spuse de pesediştii botoşăneni, excepţia fiind cea relatată de senatorul Lucian Trufin, care a reuşit să convingă fermierii să se asocieze pentru a primi apă gratuită de la trei noi instalaţii de irigare funcţionale în judeţ.

Preşedintele PSD Botoşani, Doina Federovici, a evitat să avanseze termene când lucrările vor începe efectiv sau de ce nu se face o prioritizare a investiţiilor în funcţie de eficacitate şi importanţă. Dar a menţionat în schimb că nu se va face autostrada Iaşi-Târgu Mureş pentru că nu este fezabilă şi pe traseu sunt „arii protejate”.

Cât despre premierul Viorica Dăncilă, senatorul Doina Federovici are o părere „foarte bună” pentru că „şi-a asumat toate punctele din programul de guvernare” şi crede că este „omul potrivit la locul potrivit”.

 

– Cătălin MORARU

 

+0 -0
se încarcă...