Consiliul Judeţean nu mai repară drumul spre Iaşi

0

Aproximativ 40 de kilometri de drum judeţean vor trebui asfaltaţi în următoarea perioadă, iar pe alte zeci de kilometri se vor face plombări. Potrivit conducerii Consiliului Judeţean (CJ), ieri a fost dat ordinul de începe a lucrărilor, acestea urmând a fi demarate în câteva zile. „Vom începe cu drumul Botoşani-Vorona-Tudora-graniţa cu judeţul Suceava, vom asfalta 2,5 kilometri în zona Lozna, după care ne vom muta la Dorohoi, de la intersecţia cu drumul naţional până la Dumeni şi mai departe la Cordăreni. De asemenea, tot covor asfaltic va fi şi pe Leorda-Bucecea”, a spus preşedintele CJ, Costică Macaleţi. Acestea nu vor fi singurele tronsoane pe care se va turna asfalt, fiind vizate şi sectoarele de drum Săveni-Podriga-Drăguşeni-Mihail Kogălniceanu (trei kilometri), Cişmea-Roma (şapte kilometri) şi Dragalina-Cristineşti (trei kilometri).

Deşi iniţial era prinsă în program şi asfaltarea drumului de la Prăjeni, aceasta nu se va mai realiza. Varianta de drum către Iaşi, cea care solicită la maxim nervii şoferilor şi care necesită investiţii de amploare, va rămâne în continuare într-o stare dezastruoasă. „Am luat hotărârea ca în această primăvară să turnăm asfalt pe acea porţiune. Noi tot am aşteptat o hotărâre judecătorească prin care să se încheie litigiul în care este implicat drumul, dar nu a venit, astfel că lucrările vor fi trecute ca întreţinere, pentru a putea fi executate”, spunea Costică Macaleţi în urmă cu o lună de zile. Între timp acesta s-a răzgândit. „Ştiu declaraţia mea că vom turna covor asfaltic, dar nu putem face asta având în vedere că acolo tronsonul este în litigiu (n.r. – CJ are proces cu constructorul pentru o serie de lucrări neachitate). Pe porţiunea dinspre Iaşi unde sunt cele mai mari probleme vom pune piatră spartă, dăm cu autogrederul şi compactăm. În rest vom plomba pe unde se poate. Asta e tot ce putem face, nu vreau să dau explicaţii pe la DNA, iar voi să veniţi să mă filmaţi”, a spus Costică Macaleţi despre unul dintre cele mai circulate tronsoane de drum judeţean.

Probleme sunt şi la drumul Sarafineşti-Poiana-Vorona, sector pentru care, deşi există fonduri pentru asfaltarea a 6,5 kilometri, lucrările ar putea să nu se facă. „Sunt ceva probleme în zona Poiana cu lucrările de aducţiune a apei la Vorona. Acolo sperăm să intervenim în toamnă dacă vor fi gata”, a concluzionat şeful judeţului.

Pe lângă cei 40 de kilometri de covoare asfaltice, se va interveni şi cu plombări pe celelalte drumuri judeţene. Costul total al tuturor acestor lucrări este de aproximativ 10 milioane de lei.

 

– Alexandru DOROFTEI

Deja ai votat!
se încarcă...