Campanie pentru a scăpa de deşeurile electrice

0

Botoşănenii care au acasă echipamente electrice şi electronice pe care nu le folosesc le pot preda la Caravana Ecotic. Campania „Staţia de reciclare, în parteneriat cu ADI Ecoproces şi cu sprijinul Ecorec Recycling” va poposi în cinci localităţi din judeţ, după ce la finalul lunii trecute aceasta s-a desfăşurat în alte cinci localităţi. Astfel, începând de astăzi se va da startul părţii a doua a campaniei, reprezentanţii companiei fiind prezenţi la Şendriceni lângă postul de poliţie (15-17 iunie), urmând ca din două în două zile să se mute în Broscăuţi (18-20 mai), Săveni (21-23), Ştefăneşti (24-26) şi Curteşti (27-29).

„Este vorba despre un autoturism care este susţinut energetic prin panouri solare şi care va merge prin aceste localităţi, unde oamenii pot aduce diferite obiecte pentru colectare. Promovăm colectarea selectivă în general, printr-o informare bună reuşim să facem paşi în atingerea anumitor obiective”, au precizat reprezentanţii Ecotic. Astfel, cei care vor aduce la Caravană sau cărora li se vor lua de la domiciliu echipamentele electronice sau electrice vor primi un premiu instant, respectiv o geantă frigorifică şi un tichet la o tombolă, în urma căreia pot fi câştigate bonuri valorice de cumpărături în valoare de 400 de lei fiecare.

Prin această campanile se încearcă sensibilizarea locuitorilor din judeţ asupra importanţei colectării separate a deşeurilor reciclabile.

„Toate aceste lucruri le facem prin activităţi de informare/conştientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deşeurile care pot fi reciclate, în special deşeuri de echipamente  electrice şi electronice”, a spus Ovidiu Aparaschivei, directorul ADI Ecoproces.

 

– Alexandru DOROFTEI

 

+0 -0
se încarcă...