Raliu în faţa poliţiei terminat cu roţile în sus

0

Accident „provocat” de Poliţie. Două maşini care se întreceau la ieşirea din municipiul Botoşani au fost implicate într-un accident, iar una s-a dat peste cap în afara şoselei, după ce unul dintre şoferi a observat radarul pe contrasens şi a frânat brusc.

Totul s-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi pe drumul ce duce spre ieşirea din Botoşani spre Suceava, în dreptul parcului Cornişa, când două autoturisme cu numere de Suceava se îndreptau spre ieşirea din oraş. Cele două, un Volkswagen şi un Peugeot au pornit cu viteză încă din sensul giratoriu cu Ocolitor Pacea, mergând în paralel din dorinţa de a vedea care ajunge primul la giratoriul de la intrarea în localitatea Hudum. În faţă se afla autoturismul Volkswagen Passat, al cărui şofer a observat o autospecială radar aparţinând Poliţiei Rutiere, care tocmai venea din faţă. Tânărul aflat la volan a frânat brusc în speranţa că ar putea totuşi evita să fie prins de radar. Cel din spate, aflat în Puegeot, nu a avut viteza de reacţie la fel de bună şi nu a mai reuşit să frâneze la timp, astfel că s-a izbit violent de roata din dreapta spate a autoturismului din faţa sa, după care şoferul a pierdut controlul volanului.

În urma impactului, Volkswagen-ului i-a fost smulsă roata din dreapta spate, în timp ce maşina din spate a ieşit în afara drumului, s-a răsturnat pe cupolă, şi a rupt şi un stâlp de electricitate de pe trotuar. Din fericire, cei cinci ocupanţi ai celor două maşini au reuşit să iasă teferi, niciunul neavând nevoie de îngrijiri medicale.

La faţa locului a fost însă nevoie de intervenţia unei autospeciale de la tractări auto pentru a ridica autoturismele, în timp ce ambii şoferi s-au ales cu permisul suspendat pentru că circulau cu peste 110 kilometri la oră, dar au primit şi amendă.

 

– Tudor CHIRIAC

 

+0 -0
se încarcă...