Şcoala populară de Arte marchează 50 de ani de la înfiinţare

0

Şcoala populară de Arte marchează în aceste zile jumătate de secol de la înfiinţare. La sărbătoarea semicentenarului participă invitaţi din toată ţara, printre aceştia numărându-se foşti cursanţi şi absolvenţi ai instituţiei care performează în domeniul cultural şi nu numai. Printre cei care vor participa la manifestări se află şi Vania Atudorei, Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani, profesor titular în tehnologii de fabricarea medicamentelor la Colegiul „Gerald Godin” din Montreal.

 „Când s-au înfiinţat judeţele în România s-au fondat şi instituţiile judeţene printre care şi Şcoala Populară de Arte, unde eu am studiat canto clasic. Fac parte din prima promoţie a şcolii şi nu ştiu câţi din foştii mei colegi mai au diploma de absolvire. Eu o am. Aveam 14 ani, am început să studiez la Liceul Laurian şi am făcut şi trei ani la Şcoala Populară de Arte. Aceste instituţii ne-au dat aripi, ne-au dat cultură”, a declarat Vania Atudorei.

Sărbătoarea a debutat ieri, la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”, cu vernisajul expoziţiei „Evoluţie”. Astăzi, la ora 11.00, la Consiliul Judeţean va avea loc festivitatea de atribuire a denumirii „George Enescu” Şcolii Populare de Arte. Tot astăzi, de la ora 18.00, la Casa Tineretului va avea loc spectacolul extraordinar susţinut de cursanţii, absolvenţii şi profesorii Şcolii Populare de Arte „George Enescu”.

Am pregătit un spectacol extraordinar pe durata a trei ore. Va fi ceva deosebit”, a anunţat Liviu Andronic, directorul Şcolii Populare de Arte.

 

–  Virginia CONSTANTINIU

 

 

 

+0 -0
se încarcă...