Stradă surpată din cauza unei avarii

0

Reţeaua de apă tot mai veche a oraşului cauzează din ce în ce mai multe avarii în oraş. Vineri dimineaţă, o avarie  la conducta de alimentare cu apă a oraşului Flămânzi a lăsat abonaţii Nova Apaserv  din cartierul Alfa Land, comunele Băluşeni, Cristeşti, Copălău şi oraşul Flămânzi fără apă la robinete, timp aproape 12 ore. O echipă de intervenţie a Nova Apaserv s-a deplasat la faţa locului pentru a remedia avaria, însă, în timpul reparării acesteia o porţiune de pe strada Pacea s-a surpat. Aceasta a îngreunat traficul din zonă , maşinile fiind în pericol să cadă în craterele formate.”  A crăpat conducta de aducţiune apă pe Botoşani-Flămânzi  şi au fost afectaţe cele patru localităţi şi cartierul Alfa Land. A fost apă în Flâmânzi fiindcă rezervoarele au fost pline, a plouat. Noi i-am anunţat pe cei de la Conrec că au de reparat 80 de metri pătraţi de refacere a carosabilului, mai dăm un plus dacă este nevoie. “ a spus Romeo Obuf, şeful echipelor de intervenţie a Nova Apaserv. Nicolae Semenescu, directorul Direcţiei Edilitare din cadrul primăriei, a confirmat faptul că problema a apărut din cauza avariei produse la conducta de apă. „Este o avarie de la Nova Apaserv. Fiind o conductă mare care a cedat la îmbinare, presiunea apei a ridicat efectiv asfaltul. Reprezentanţii Nova Apaserv au dat comandă la Conrec şi strada va fi reparată până la stratul de asfalt care va fi turnat  după ce porţiunea respectivă se va tasa”, a precizat acesta. Conducta de aducţiune Botoşan- Flămânzi a fost construită în anii 80 pentru filatura din localitate.” Proiectul iniţial a fost făcut pentru a asigura o capacitate mult mai mică decât acum. Între timp s-au branşat la reţeaua de apă locuitorii localităţilor de pe traseul Botoşani-Flămânzi  iar aceasta nu mai face faţă.” a explicat Ady Petruşcă, directorul operaţional al Nova Apaserv.

 

Maşină condusă de un botoşănean pe stradă Bucovina a rămas cu o roată afundată în carosabil după ce asfaltul pur şi simplu s-a surpat sub maşină să. Totul s-a întâmplat când şoferul a trecut cu maşină dinspre Bulevardul George Enescu spre stradă Mihai Kogălniceanu.

Inspirat, botoşăneanul a accelerat la timp şi a reuşit să iasă cu roată din groapă, înainte că maşină să se afunde şi mai tare.

La faţă locului au ajuns poliţiştii locali, care au semnalizat imediat zona, pentru a fi observată şi de alţi şoferi.

Canalul colector de apa menajera, de sub strada Petru Rares, s-a spart in luna decembrie 2010, ducand la surparea asfaltului si formarea unui carter adanc de opt metri.  Aceasta a fost rezolvată la mai bine de trei luni de la producerea acesteia. Pana cand strada va deveni din nou functionala, traficul a fost deviat pe Mihail Kogalniceanu sau Nicolae Iorga si Bulevardul Mihai Eminescu.

 

Situaţie incredibilă pe strada Muşat Vodă din municipiu

 

În urmă cu patru luni  o autospecială a rămas blocată în noroi a fost scoasă din mocirlă numai după intervenţia pompierilor. Ş

oferul maşinii, disperat că nu mai poate ieşi din nămol, a sunat la 112.

Aflată la periferia municipiului, către ANL Cişmea, strada a intrat în programul de extindere a reţelei de apă şi canal, iar în urma lucrărilor de anul trecut drumul a fost săpat de la un capăt la celălalt. Cât a fost ger, oamenii au circulat cu maşinile întrucât pământul era îngheţat, însă după creşterea temperaturilor şi topirea zăpezii strada a fost invadată de mocirlă. Şoferul autoutilitarei a crezut că poate să ajungă la destinaţie, dar a rămas împotmolit într-o zonă în care pământul mustea de apă. Ba mai mult, la orice încercare de plecare de pe loc, maşina se afunda şi mai mult în noroi.

Chemaţi în ajutor, pompierii au reuşit să ajungă cu o autospecială dinspre strada Vulturului, autoutilitara fiind scoasă din noroi cu ajutorul unui troliu.

 

+0 -0
se încarcă...