Băgat în spital de borcanul de compot

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un bărbat de 50 de ani din Botoşani, a ajuns la Urgenţe cu arsuri pe mâini şi abdomen, după ce un borcan de compot fierbinte i-a explodat în faţă. Bărbatul s-a prezentat singur la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) joi seară, în ciuda durerilor pe care le avea.

Din cele povestite cadrelor medicale, bărbatul umplea borcane cu compot de cireşe, după care le punea la fiert într-un recipient mai mare pe aragaz. Din păcate, unul dintre borcane a explodat sub presiunea lichidului fierbinte, care l-a împroşcat pe acesta pe mâini şi pe burtă. Iniţial bărbatul nu a dorit să meargă la spital, sperând că este ceva superficial şi s-a dat cu apă oxigenată şi cu ulei de măsline, ascultând sfaturile apropiaţilor. Asta nu a făcut însă decât să agraveze rănile produse de lichidul fierbinte, astfel că a venit la spital. Acesta a fost introdus imediat în cabinetul medical, unde a fost pus pe masa chirurgicală pentru a fi pansat. „Pacientul prezenta arsuri de gradele I şi II la nivelul ambelor mâini şi pe abdomen. Rănile au fost toaletate şi ulterior a fost internat pe secţia de chirurgie plastică pentru o evaluare amănunţită a arsurilor şi pentru a se decide conduita terapeutică”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

În urmă cu câteva zile un alt bărbat a ajuns la urgenţe tot din cauza unui compot. Acesta încercase să culeagă vişine din copac, însă a căzut de la înălţime şi a suferit mai multe traumatisme.

 

– Tudor CHIRIAC

 

 

 

 

 

 

 

+0 -0
se încarcă...