Şcoala Populară de Arte „George Enescu” şi-a sărbătorit semicentenarul

0
bty

Şcoala Populară de Arte „George Enescu” a organizat aseară un spectacol de gală prilejuit de sărbătorirea a 50 de ani de la înfiinţare. În cadrul spectacolului au fost acordate diplome de excelenţă celor care şi-au legat destinul de această prestigioasă unitate de cultură şi învăţământ. Distincţiile au fost acordate de Liviu Andronic, directorul Şcolii Populare de Arte „George Enescu”.

Pe lângă diplomele de excelenţă, au fost acordate şi patru plachete de Cetăţan de Onoare al Şcolii Populare de Arte „George Enescu” Elenei Oroşanu, cea care a fost secretara instituţiei de învăţământ încă din prima zi de la înfiinţare, lui Victor Hreniuc, cel mai longeviv director al instituţiei, maestrului Ioan Cobâlă, fost profesor al Şcolii Populare de Arte şi profesorului Vania Atudorei, stabilit de mulţi ani în Canada, cel care a făcut parte din prima promoţie de absolvenţi ai Şcolii Popu

re de Arte, el urmând cursurile de canto clasic.

Vania Atudorei a declarat că, în urmă cu 50 de ani începea clasa a IX-a la Liceul Laurian şi cursurile Şcolii Populare de Arte. „Am făcut parte din prima promoţie de elevi ai Şcolii Populare de Arte, care a avut profesori celebri printre care şi soprana Mioara Cortez. Ce mi-a dat Şcoala Populară de Arte? Mi-a dat iubirea pentru muzică, cultură, aripi, mi-a dat posibilitatea să am o colecţie de peste 2000 de discuri de muzică. Dacă de mâine muzica nu ar mai exista, nu aş mai vrea să exist nici eu. E arta care m-a emoţionat cel mai mult şi care îmi este cea mai dragă. Am avut şansa să întâlnesc corifei ai muzicii mondiale. Peste tot unde călătoresc în lume, pentru mine Botoşaniul este oraşul unde m-am născut, unde am crescut, pe care l-am înfrăţit cu un oraş din Canada”, a spus Vania Atudorei.

Acesta a acordat Şcolii Populare de Arte „George Enescu” frunza de arţar, simbolul Canadei, în aur. „Este o frunză adevărată de arţar care a fost îmbăiată într-o baie de aur şi a ieşit o frunză de aur şi este simbolică pentru că şi dumneavoastră aici primiţi elevi de culoare verde şi-i transformaţi în aur”, a declarat Vania Atudorei.

dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
bty

 

+0 -0
se încarcă...