Condamnare spectaculoasă. Închisoare pe viaţă pentru un botoşănean

Botoșăneanul Mădălin Miki Lupu, acuzat de dublu asasinat după două omoruri comise în luna iulie 2017, își va petrece următorii ani în spatele gratiilor. Astăzi, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au menținut condamnarea la închisoare pe viață pentru omor calificat, tentativă de omor calificat și tâlhărie calificată la închisoare pe viață pentru crima comisă în municipiul Alba Iulia în vara anului trecut. În schimb, instanţa a redus daunele materiale de la 80.000 de lei la 12.767,41 lei. În apel, botoşăneanul ceruse condamnarea la o pedeapsă care poate fi cuantificată în ani, însă magistraţii nu au ţinut cont de dorinţa acestuia. Potrivit legislației penale românești, un inculpat poate fi condamnat la maximum 30 de ani de închisoare, următoarea limită fiind cea a detenției pe viață. Sentința Curții de Apel Alba Iulia este definitivă.

Crimă comisă în scop de jaf

Crima pentru care a fost condamnat botoşăneanul a avut loc în 14 iulie 2017, în cartierul Partoş din municipiul Alba Iulia. În căutare de bani, tânărul, care se întorcea acasă pentru a-şi petrece ziua de naştere, a intrat în curtea unei locuinţe şi a ucis-o pe femeie de 80 de ani, iar pe fiul acesteia, în vârstă de 53 de ani, l-a lovit cu o violenţă ieşită din comun până l-a lăsat inconştient. Şi totul pentru aproximativ 4.300 de lei, bani furaţi din locuinţa celor doi. După ce s-a văzut cu prada, el a plecat spre Cluj, de unde şi-a cumpărat alte haine pentru a-şi pierde urma.

Crimă comisă pentru a-şi serba ziua de naştere

Ulterior, Mădălin Miki Lupu a ajuns în judeţul Botoşani, la locuinţa părintească din comuna Coţuşca. Chiar în ziua în care împlinea 24 de ani, el a fost trimis de mama lui să cumpere ţigări. Înainte de a ajunge la magazin, tânărul a intrat în locuinţa unei femei, tot cu scopul de a-i fura banii. Surprins de proprietară, el a scos un cuţit şi a lovit-o de mai multe ori, femeia decedând câteva ore mai târziu la spital. Capturat de poliţişti, Mădălin Lupu Miki a fost arestat, în timpul anchetei recunoscând şi omorul comis în Alba Iulia. Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, tânărul a fost condamnat definitiv şi pentru crima comisă în Coţuşca, pedeapsa orimită fiind 24 de ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Majorat marcat cu un viol

Încarcerat în Penitenciarul Aiud, Mădălin Miki Lupu va rămâne în spatele gratiilor pentru a-şi executa pedepsele. De altfel, el este recidivist. Cu numai o jumătate de an înainte de cele două crime, botoşăneanul fusese eliberat din penitenciar unde ispăşise o altă pedeapsă de cinci ani şi şase luni de puşcărie pentru un viol comis chiar în ziua în care împlinise 18 ani. Interesant este că după ce a ucis-o pe femeia din Coţuşca, el s-a ascuns în curtea locuinţei sătencei pe care o violase în 2011.

Deja ai votat!