Demersuri pentru majorarea preţului biletelor eliberate de Eltrans şi Microbuzul

1

Din luna august botoşănenii ar putea plăti mai mult pentru o călătorie cu tramvaiul sau cu microbuzul. La această dată sunt în dezbatere publică două proiecte de hotărâre vizând majorarea preţului biletului de călătorie de la 2 la 2,5 lei. Solicitarea de majorare a preţului biletului a fost făcută de conducerile societăţilor Eltrans şi Microbuzul. În notele de fundamentare transmise municipalităţii se arată că preţul biletului de călătorie a rămas neschimbat de câţiva ani, în condiţiile în care salariul minim pe economie a ajuns la 1900 de lei. Mai mult, de la an la an a crescut numărul celor care beneficiază de abonamente gratuite.

Conducerile celor două societăţi mai solicită şi majorarea subvenţiei pe care municipalitatea o acordă pensionarilor şi elevilor. Astfel, pentru un abonament gratuit eliberat unui pensionar municipalitatea ar urma să deconteze 45 de lei pe lună, suma decontată pentru abonamentul gratuit primit de un elev fiind de 41 de lei pe lună.

Cele două proiecte vizând majorarea preţului biletului la Eltrans şi Microbuzul se află în dezbatere publică până pe 6 iulie şi vor fi supuse dezbaterii în şedinţa ordinară din aceeaşi lună a Consiliului Municipal.

+0 -0
se încarcă...