Demersuri vizând construirea unui nou centru comercial în municipiul Botoşani

0

Municipalitatea botoşăneană a lansat ieri în dezbatere publică documentaţia vizând întocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru construirea unui centru comercial pe terenul deţinut de societatea Socar, pe Bulevardul Eminescu.

Terenul respectiv are o suprafaţă de 16.643 de metri pătraţi şi se învecinează cu baza auto Urban Serv, incubatorul de afaceri, sediul Conrec (la Nord – Vest), Calea Naţională (la Est), teren viran, baza auto RVG (la Sud Est), Bulevardul Eminescu (la Sud Vest). Construcţia (parter plus etaj parţial, înălţimea maximă 13 metri) va ocupa o suprafaţă de 5300 de metri pătraţi.

Potrivit documentaţiei, vor fi două variante pentru accesul auto în  centru comercial, din Calea Naţională, respectiv Bulevardul Eminescu. Noua investiţie va fi un supermarket pentru vânzarea produselor alimentare şi nealimentare, deservit de o parcare cu aproximativ 250 de locuri.

„Având în vedere numărul mare de locuitori din zona de Sud Est a municipiului în care se găseşte zona studiată cu funcţiunea predominantă locuire, se observă faptul că apare necesitatea şi unei funcţiuni complementare de tip centru comercial, care să includă dotări pentru diverse servicii, alimentaţie publică. Intervenţia urbanistică propusă va reda/reconverti un teritoriu în care funcţiona o fostă bază auto aflată în interiorul oraşului într-o zonă cu o funcţiune potrivită acestui amplasament”, se arată în documentaţie.

Această documentaţie se află în dezbatere publică până pe 29 iunie.

+0 -0
se încarcă...