Fonduri insuficiente pentru igienizarea şcolilor botoşănene

0
bty

Fondurile alocate unităţilor de învăţământ pentru lucrările de igienizare programate în vacanţa de vară sunt insuficiente. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a declarat că unele şcoli au primit câte 2000 de lei. „S-au alocat între 2.000-3.000 de lei. Depinde acum de primari. În județ în unele cazuri situația este mai bună”, a precizat Liviu Axinte.

Potrivit liderului LSI, nici unităţile pentru unităţile din municipiu nu s-au alocat fonduri suficiente. „În municipiu, ați văzut poziția primarului, s-a spus ce situație financiară are Primăria Botoșani, eu nu vreau să zic că este altfel, probabil știe ce spune. Bani foarte puțini pentru reparații curente, igienizare. O să vedem. Ne târâm de pe o zi pe alta sau de un an școlar la altul cu banii”, a mai spus Liviu Axinte.

Fondurile insuficiente impun derularea lucrărilor cu personalul nedidactic din şcoli.

Cătălin Flutur, primarul municipiului, susţine că situaţia nu este alarmantă. „Noi le-am dat conform solicitărilor. Au finanțare de bază și finanțare complementară. și le-am dat conform cerințelor lor, nu tot ce au cerut, ci cât am avut bani. Ei iau bani și de la părinți și igienizează clasele”, a spus edilul, adăugând că niciun director de şcoală nu s-a plâns de banii primiţi.

Potrivit edilului, solicitările directorilor de şcoli sunt mult mai mari raportat la disponibilităţile financiare ale primăriei. „În general, cer foarte mult și nu avem de unde. Ce să facem? Suntem la capătul sacului”, a mai precizat primarul.

 

 

+0 -0
se încarcă...