Municipalitatea botoşăneană continuă lucrările la străzi

0
dav

Municipalitatea botoşăneană continuă lucrările de întreţinere şi reparaţii străzi. Marian Murariu, viceprimar al municipiului, a anunţat că au fost finalizate lucrările pe strada Petru Rareş, tronsonul cuprins între intersecţia cu Bulevardul Eminescu şi strada Maior Ignat. „Este vorba despre un tronson din centura ocolitoare a oraşului, care era foarte degradat şi i-am acordat prioritate deoarece mai mulţi transportatori şi mai mulţi şoferi s-au plâns de problemele din acea zonă”, a declarat edilul. Pe acel tronson au fost reabilitate trotuarele fiind turnat şi un nou covor asfaltic.

Săptămâna viitoare va fi asfaltată şi strada Octav Băncilă. „Am finalizat şi lucrările în zona administrată de Asociaţia de proprietari 4, tronsonul cel mai degradat. Deocamdată, am oprit acolo lucrările, pentru a comasa echipele pe alte şantiere deja începute şi, în funcţie de fondurile disponibile din bugetul alocat pentru întreţinere şi reparaţii străzi, vom şti dacă vom continua cu Asociaţia 4, sau nu”, a precizat  viceprimarul.

În această perioadă în şantier este şi strada Teatrului, acolo unde s-a lucrat la reţeaua de apă.

Echipele firmei care au contract cu municipalitatea intervin şi pe străzile nemodernizate. „Deja am intervenit pe 50% din străzile nemodernizate. S-a reprofilat cu autogrederul, s-a completat cu material pietros, s-a cilindrat. Lucrăm în continuare pe străzile nemodernizate şi dăm prioritate străzilor de unde primim petiţii. Totodată, continuăm cu plombarea şi marcarea străzilor”, a concluzionat Marian Murariu.

Bugetul alocat pe întreţinere şi reparaţii străzi este de 3,5 milioane de lei, jumătate din sumă fiind deja cheltuită.

Deja ai votat!
se încarcă...