joi, mai 19, 2022
AcasăLocalBani de liceu pierduţi din cauza absenţelor

Bani de liceu pierduţi din cauza absenţelor

264 de liceeni botoşăneni au pierdut sprijinul financiar acordat de stat în cadrul Programului guvernamental „Bani de liceu”. Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că la începutul anului şcolar au fost incluşi în program 1972 de elevi, însă în luna iunie au primit bani 1708 liceeni. În principal, sprijinul financiar lunar de 180 de lei a fost pierdut din cauza absenţelor.

Programul naţional „Bani de liceu” se adresează elevilor care urmează liceul la zi şi care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maxim 150  de lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiţiei de venit.

Sprijinul financiar de 180 de lei lunar se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

În raport cu numărul beneficiarilor, judeţul Botoşani ocupa în toamna anului trecut locul patru la nivel naţional, după judeţele Suceava – 3401, Iaşi – 2791 şi Vaslui – 2361 de elevi. Toto atunci, conducerea Ministerului Educaţiei anunţa că numărul total al beneficiarilor este de 33.016 elevi, în condiţiile în care la începutul anului şcolar 2016-2017 numărul acestora a fost de 44.792. Scăderea de 11.776 de elevi era explicată prin creşterea salariului minim pe economie, plecarea la muncă în străinătate a multor părinţi, respectiv scăderea populaţiei şcolare. La Botoşani se înregistrează o scădere a numărului beneficiarilor banilor de liceu de 418 elevi (2390 în 2016 faţă de 1972 în 2017).

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. Cele doua marete programe numite Bani de liceu si Laptele si cornul sunt masuri populiste menite sa voteze populimea cu PSD-ul .Tot prostul ia Bani de liceu si nici macar nu se prezinta la bacalaureat . Se produc pe banda prosti numiti stiintific analfabeti functionali .Celalt program -Laptele si cornul umple cosurile de gunoi cu asemenea produse . Se vede de la o posta ca sunt pomene electorale . . Mai bine dati burse de merit si majorati alocatiile la copii folosind acesti bani . Siktir marlanilor !

Botoșani
cer senin
23.6 ° C
23.6 °
21.6 °
41 %
4.3kmh
5 %
joi
24 °
vin
25 °
sâm
28 °
Dum
19 °
lun
13 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Toată țara vine să facă drumuri la Botoșani.

EDITORIAL

E criză... Și ceea ce e mai rău încă nici nu a început, iar la nivel oficial cel mai mult are de suferit statul,...

GÂNDUL ZILEI

Mult mai important şi cu mai multă greutate decât cuvântul dat este gândul rămas. -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...