spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTPregătirile pentru Bacalaureat au intrat în linie dreaptă

Pregătirile pentru Bacalaureat au intrat în linie dreaptă

Mâine la ora 8.00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean va avea loc tragerea la sorţi a profesorilor asistenţi, evaluatori şi membrilor comisiilor din centrele de examen. Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că tot mâine, începând cu ora 9.00, va avea loc videoconferinţa cu conducerea Ministerului Educaţiei, în cadrul căreia vor fi stabiliţi, prin tragere la sorţi, preşedinţii comisiilor din centrele de examen şi centrele de evaluare.

„Vor fi chemaţi la inspectorat toţi directorii de licee din judeţ pentru a primi listele cu profesorii repartizaţi în centre, pentru a-i putea anunţa cât mai urgent unde trebuie să se prezinte. După aceea, tot mâine, toate comisiile se întrunesc în centrele de examen pentru a face  pregătirile pentru ziua de luni, de la verificarea sistemului de monitorizare audio – video, repartizarea candidaţilor în săli etc”, a precizat Gabriel Hârtie.

Spre deosebire de anii trecuţi, în acest an, conducerea ministerului a stabilit ca preşedinţi ai comisiilor să fie directori de licee şi inspectori şcolari, în condiţiile în care până acum preşedinţi au fost profesori universitari.

La nivelul judeţului au fost stabilite nouă centre, respectiv colegiile „Mihai Eminescu”, „A T Laurian”, „Octav Onicescu”, „Gheorghe Asachi”, liceele „Nicolae Iorga”, „Elie Radu”, „Alexandru cel Bun”, „Regina Maria” Dorohoi, „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni. La aceste centre sunt arondate opt subcomisii.

Pentru Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, s-au înscris 2912 de elevi botoşăneni. În clasele a XII-a şi a XIII-a au fost înscrişi 3150 de elevi, însă unii nu sunt interesaţi de examen, fiind decişi să plece în străinătate.

Candidaţii vor susţine luni proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 27 iunie proba obligatorie a profilului. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 28 iunie.

Candidaţii vor afla rezultatele pe 4 iulie şi în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00, vor putea să depună contestaţii, în cazul în care vor fi nemulţumiţi de notele primite. În perioada 5-8 iulie, lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate, urmând ca rezultatele finale să fie anunţate pe 9 iulie.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...