Pregătirile pentru Bacalaureat au intrat în linie dreaptă

0
bty

Mâine la ora 8.00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean va avea loc tragerea la sorţi a profesorilor asistenţi, evaluatori şi membrilor comisiilor din centrele de examen. Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că tot mâine, începând cu ora 9.00, va avea loc videoconferinţa cu conducerea Ministerului Educaţiei, în cadrul căreia vor fi stabiliţi, prin tragere la sorţi, preşedinţii comisiilor din centrele de examen şi centrele de evaluare.

„Vor fi chemaţi la inspectorat toţi directorii de licee din judeţ pentru a primi listele cu profesorii repartizaţi în centre, pentru a-i putea anunţa cât mai urgent unde trebuie să se prezinte. După aceea, tot mâine, toate comisiile se întrunesc în centrele de examen pentru a face  pregătirile pentru ziua de luni, de la verificarea sistemului de monitorizare audio – video, repartizarea candidaţilor în săli etc”, a precizat Gabriel Hârtie.

Spre deosebire de anii trecuţi, în acest an, conducerea ministerului a stabilit ca preşedinţi ai comisiilor să fie directori de licee şi inspectori şcolari, în condiţiile în care până acum preşedinţi au fost profesori universitari.

La nivelul judeţului au fost stabilite nouă centre, respectiv colegiile „Mihai Eminescu”, „A T Laurian”, „Octav Onicescu”, „Gheorghe Asachi”, liceele „Nicolae Iorga”, „Elie Radu”, „Alexandru cel Bun”, „Regina Maria” Dorohoi, „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni. La aceste centre sunt arondate opt subcomisii.

Pentru Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, s-au înscris 2912 de elevi botoşăneni. În clasele a XII-a şi a XIII-a au fost înscrişi 3150 de elevi, însă unii nu sunt interesaţi de examen, fiind decişi să plece în străinătate.

Candidaţii vor susţine luni proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 27 iunie proba obligatorie a profilului. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 28 iunie.

Candidaţii vor afla rezultatele pe 4 iulie şi în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00, vor putea să depună contestaţii, în cazul în care vor fi nemulţumiţi de notele primite. În perioada 5-8 iulie, lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate, urmând ca rezultatele finale să fie anunţate pe 9 iulie.

Deja ai votat!