Manifestare dedicată iei, la Şcoala Profesională de Cooperaţie

0

Elevii de la Şcoala Profesională de Cooperaţie au participat ieri la o manifestare organizată cu prilejul Zilei Universale a Iei. Manifestarea a debutat cu prezentarea iei – origine, vechime, specific, simboluri, motive.

Eleva Elisa Maxim, câștigătoarea concursului „Ie, Românie” – Moldova, emisiune difuzată la Antena 1, fiind o mare iubitoare a tradițiilor și valorilor românești, le-a împărtășit colegilor din experiența ei. „Apreciez tradițiile și valorile noastre și cred că ar trebui să le ducem mai departe. Cred că toți tinerii ar trebui să aibă un costum popular sau măcar o ie în dulap”, a declarat Elisa Maxim.

A urmat un concurs de cultură generală în urma căruia câștigătoarea, Bianca Onofrei, elevă în clasa a X-a D, a fost premiată cu o ie.

Participanţii la manifestare au vizitat tot ieri Muzeul de Etnografie-Botoșani, unde muzeografii le-au vorbit despre specificul iei din zona Botoșaniului şi unde au admirat lucrările din expoziţia „Ia – Valențe contemporane”.

Activitatea de ieri a fost coordonată de profesorii Mihaela Ionela Babiuc, consilier educativ, profesor de limba și literatura română şi Claudia Mihaela Midoschi, profesor de istorie.

dav
dav
dav

dig
dig
dav

 

Deja ai votat!
se încarcă...