Elevi de la Şcoala Populară de Arte „George Enescu”, premiaţi la un festival internaţional

Elevii Secţiei canto muzică uşoară de la Şcoala Populară de Arte „George Enescu”, coordonaţi de profesor Ana Maria Ionescu, au obţinut mai multe premii la Festivalul Internațional de Arte „Muguri de lumină” – ediția a II-a, desfășurat la Piatra Neamț, în perioada 8 – 10 iunie.

La Secțiunea Interpretare, juriul a acordat premiul I Andreei Cazacu și lui Eusebiu Dorin Scripcariu (premiat și la secțiunea „Mic și mare”). Premiul II a ajuns la Andra Gabriela Abălașei, Elena Giurgiu, Ilinca Pavăl și Maria Ilia Ionescu (care a luat și Premiul I la secțiunea „Mic și mare”). Maria Teodora Gugeşu și Gabriela Ungureanu au primit menţiuni.

La Categoria „Etno-Pop” au fost premiați cinci elevi, respectiv Andra  Gabriela Abălașei și Andreea Cazacu ( premiul II), Maria-Teodora Gugeşu, Ilinca Pavăl și Gabriela Ungureanu (premul III). De asemenea, duetul Maria Ilia Ionescu–Andreea Cazacu şi-a adjudecat premiul II, în timp ce trio-ul format din Andra Gabriela Abălașei, Maria Teodora Gugesu și Ilinca Pavăl au primit premiul III, premiu obținut și de Eusebiu-Dorin Scripcariu, împreună cu Elena Giurgiu.

„Festivalul a fost organizat de profesor Codruța Sava, care s-a ocupat cu seriozitate și ospitalitate de primirea acestor tineri talentați, lucru pentru care îi mulțumim”, a declarat Răzvan Politic, cursant la Secţia canto muzică uşoară.

În anul şcolar care tocmai s-a încheiat, elevii Secției canto muzică ușoară s-au impus și la alte competiții, precum Festivalul Internațional de Interpretare și Creație „Tinere Speranțe”, Festivalul Național de Muzică Religioasă și Patriotică „Din suflet de Creștin”– Iași, Festivalul-Concurs Regional de Muzică Ușoară „Muzica e viața mea”– Roman, Festivalul Internațional „Arts Combat Festival” – Iași, Concursul Interjudețean „Românie – Plai de Dor”, Festivalul de Muzică „Supervedete… de Dragobete”– Iași și Festivalul de Muzică pentru copii și adolescenți „Cheia Sol – Music for all”.

Cursanţii acestei secţii au evoluat şi în cadrul spectacolului de gală organizat pe 15 iunie, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea  Şcolii Populare de Arte „George Enescu”.

Deja ai votat!