Bacalaureat 2018 – Zeci de candidaţi nu s-au prezentat la prima probă scrisă

2

 

168 de candidaţi au absentat astăzi de la proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului. Potrivit datelor transmise de Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, din cei 2671 de candidaţi înscrişi s-au prezentat în săli 2503, prezenţa fiind de 93,71%.

Elevii de la profilul real au avut, la alegere, de analizat o poezie de Mihai Eminescu, sau Tudor Arghezi, în timp ce cei de la profilul uman au avut arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

„Subiectele au fost accesibile”, a declarat Ciprian Manolache. De aceeaşi părere au fost şi câţiva absolvenţi ai colegiilor Eminescu şi Laurian, care au adăugat că se aşteaptă la note mari.

Deja ai votat!

2 COMENTARII

  1. Un calcul simplu arata ca acei 168 de elevi care nu s-au prezentat au format 10 clase . La acele clase au predat o droaie de profesori care au luat niste bani pe de-a moaca .Plus bursele sociale incasate de asazisii elevi plus o stufoasa structura administrativa specifica unui liceu . De ce trebuie sa faca liceul tot prostul ?

se încarcă...