Emoţii pentru proprietarii de garaje

3
bty

Peste 200 de proprietari de garaje sunt aşteptaţi mâine la Casa Cărţii, la o şedinţă pentru prelungirea contractelor de concesiune pentru terenurile aflate sub aceste construcţii. Procedura va fi îndeplinită de către o comisie condusă de viceprimarul Marian Murariu, viceprimar al municipiului. „Contractele de concesiune vechi au expirat, s-a aprobat prelungirea acestora în Consiliul Local, iar documentele vor fi perfectate mâine”, a explicat viceprimarul.

În municipiu sunt 1050 de garaje care ocupă 21.352 de metri pătraţi. Pentru această suprafaţă se plăteşte o concesiune a cărei valoare diferă de la o zonă la alta, banii încasaţi constituindu-se venituri la bugetul local. Pentru terenurile aflate în zona I, concesiunea este de 57,60 de lei pe metru pătrat pe an, în zona II se plăteşte câte 37 de lei pe metru pătrat pe an, iar în zona III aproximativ 20 de lei pe metru pătrat pe an.

Cele mai multe garaje au fost construite după 1990, când s-au încheiat contracte de concesiune pe 25 de ani. Edilii au schimbat regula în privinţa concesionării terenurilor de sub garaje, acordând pelungiri pe trei ani. Se intenţionează ca toate contractele de concesiune să expire în anul 2020.

bdr
bdr
bdr
Deja ai votat!

3 COMENTARII

  1. Interesant de aflat câte astfel de construcţii au fost transformate de proprietari în orice altceva, mai puţin GARAJ. Contractul de concesiune este strict pentru garaj. Nu pentru depozit produse alimentare & nealimentare, nu pentru vinotecă, nu pentru stat la bere şi făcut grătare, nu pentru ţinut maşina afară, etc. Foarte mulţi dintre posesorii de garaje stau cu autoturismele parcate afară şi ocupă un loc suplimentar pe spaţiul public, că aşa vor muşchii lor. Unii nici nu mai au maşini şi au subînchiriat garajele, pe o sumă mult mai mare decât plătesc la Primărie. Înainte de prelungirea contractelor, Primăria trebui să facă o verificare temeinică şi cine nu mai deţine autoturism proprietate personală să nu mai aibă drept de prelungire a contractului. Să-i fie reziliat. Şi aşa nu sunt locuri de parcare.

  2. Noul meu contract de concesiune expira in 2021. Garajele astea aduc o gramada de bani la bugetul local, in jur de 700 ron/an pentru fiecare celula si totusi se vehiculeaza zvonul ca ar vrea primaria sa le darime si sa faca locuri de parcare. Sa le darime, stim cu totii cine sunt cei din consiliu si cit de mult ii intereseaza soarta cetatenilor …dar sa despagubeasca oamenii pentru constructii ! Sa nu ne intoarcem la vremurile staliniste cind te trezeai cu bulzerul in casa ….

se încarcă...