spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTVacanţă în siguranţă. Sfaturi de la poliţişti

Vacanţă în siguranţă. Sfaturi de la poliţişti

Având în vedere faptul că şcolarii se află în această perioadă în vacanţa de vară, poliţiştii botoşăneni vin în întâmpinarea copiilor şi părinţilor cu recomandări preventive, pentru a avea o vacanţă în siguranţă, lipsită de evenimente nedorite.

Recomandări pentru părinţi:
– Învăţaţi-i pe copii regulile de bază ale circulaţiei rutiere: deplasarea pe trotuar, traversarea doar prin locurile marcate, semnificaţia semnalelor luminoase, a semnelor de circulaţie.
– Explicaţi copilului că poate merge cu bicicleta pe drumurile publice doar după împlinirea vârstei de 14 ani! Până atunci, se poate plimba numai însoţit de un adult.când iese la plimbare cu bicicleta, copilul trebuie să fie echipat cu cască de protecţie şi benzi reflectorizante.
– Învăţaţi copilul să încuie mereu uşa după ce intră în casă şi să nu deschidă decât persoanelor de încredere ale familiei.
– Asiguraţi-vă că vor refuza persoanele necunoscute care, sub diferite pretexte, le cer să îi însoţească.
– Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi în supermarketuri, săli de jocuri, cinema sau în parcuri.
– Asiguraţi-vă că nu vor stabili, fără acceptul dumneavoastră, întâlniri cu persoane pe care le cunosc doar de pe internet. Vorbiţi cu copilul dumneavoastră despre cine îi sunt prietenii şi cunoştinţele.

Recomandări pentru copii:

– Nu vă împrieteniţi cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase.
– Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini.
– Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni sau la culoarea verde a semaforului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...