Vacanţă în siguranţă. Sfaturi de la poliţişti

Având în vedere faptul că şcolarii se află în această perioadă în vacanţa de vară, poliţiştii botoşăneni vin în întâmpinarea copiilor şi părinţilor cu recomandări preventive, pentru a avea o vacanţă în siguranţă, lipsită de evenimente nedorite.

Recomandări pentru părinţi:
– Învăţaţi-i pe copii regulile de bază ale circulaţiei rutiere: deplasarea pe trotuar, traversarea doar prin locurile marcate, semnificaţia semnalelor luminoase, a semnelor de circulaţie.
– Explicaţi copilului că poate merge cu bicicleta pe drumurile publice doar după împlinirea vârstei de 14 ani! Până atunci, se poate plimba numai însoţit de un adult.când iese la plimbare cu bicicleta, copilul trebuie să fie echipat cu cască de protecţie şi benzi reflectorizante.
– Învăţaţi copilul să încuie mereu uşa după ce intră în casă şi să nu deschidă decât persoanelor de încredere ale familiei.
– Asiguraţi-vă că vor refuza persoanele necunoscute care, sub diferite pretexte, le cer să îi însoţească.
– Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi în supermarketuri, săli de jocuri, cinema sau în parcuri.
– Asiguraţi-vă că nu vor stabili, fără acceptul dumneavoastră, întâlniri cu persoane pe care le cunosc doar de pe internet. Vorbiţi cu copilul dumneavoastră despre cine îi sunt prietenii şi cunoştinţele.

Recomandări pentru copii:

– Nu vă împrieteniţi cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase.
– Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini.
– Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni sau la culoarea verde a semaforului.

Deja ai votat!