Pacienta supraponderala transportata de SMURD la Suceava

0

Transport mai putin obișnuit realizat de pompieri. Autospeciala pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) a ISU a transportat marți o pacienta supraponderală de la Botoșani la Suceava și înapoi. Femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Botoșani în stare gravă, în comă, fiind imediat intubată de către medici.

Ulterior medicii au decis efectuarea unui examen imagistic. Cum însă pacienta este supraponderală, cântărind aproape 200 de kilograme, medicii au realizat ca este riscul ca masa de la Computerul Tomograf de la Urgențe să nu reziste, astfel că s-a luat decizia transportului la UPU Suceava, unde putea fi efectuată tomografia în siguranță.

Șeful UPU-SMURD a decis solicitarea autospecialei ISU folosită și în trecut pentru astfel de pacienți. “S-a luat decizia transportului cu ATPVM în principal pentru siguranța și confortul pacientei, dar și pentru a asigura continuitatea actului medical la Botoșani cu ambulanța de terapie intensivă”, a precizat medicul specialist în urgențe Ramona Elena Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoșani.

După ce a fost supusă examenului imagistic, pacienta a ajuns din nou la Botoșani, pe secția de reanimare.

Deja ai votat!
se încarcă...