Zi emoţionantă pentru sute de absolvenţi ai Liceului Pedagogic (video)

0
bdr

 

Sute de absolvenţi ai Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” au participat astăzi la „Marea întâlnire a generaţiilor”, care a marcat  semicentenarul acestei prestigioase unităţi de învăţământ. Din America, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, alte oraşe ale ţării şi judeţului, sute de cadre didactice s-au adunat pentru a participa la o manifestare la care emoţia a fost cuvântul de ordine. Iniţiatorii acestei manifestări sunt profesorii Florentina Dănilă şi Marilena Chelariu, persoane care au coagulat energii pentru a face posibil jubileul Liceului Pedagogic, o întâlnire a foştilor elevi ai liceului care, după absolvire au format generaţii de elevi, cu dragoste, răbdare şi devotament.

Manifestarea a debutat cu imnurile României şi Uniunii Europene interpretate de fanfara „Moştenitorii” de la Dorohoi, coordonată de profesorii Vasile şi Rodica Bradu, absolvenţi ai Liceului Pedagogic. „Probabil este un eveniment unic, dar poate fi un deschizător de drumuri. Liceul Pedagogic, ca instituţie de învăţământ, împlineşte anul acesta 50 de ani de la înfiinţare. Prima promoţie, 1968 – 1973, a învăţat timp de doi ani la Liceul Laurian, timp în care s-a ridicat repede clădirea. În anul 1970 toată lumea a tras pentru ca noul an şcolar să înceapă în casă nouă. Colegii noştri din această promoţie au cele mai frumoase amintiri din această perioadă, iar eu, elev în clasa a IV-a, îmi amintesc că am fost transferaţi în noua clădire şi am devenit clasă de aplicaţie. Aveam 10 ani şi eram fascinată de tinerii frumoşi şi deştepţi care veneau şi ţineau lecţii la noi şi cântau dumnezeieşte. Şi aşa a încolţit în sufletul meu dorinţa să fiu ca ei. Poate sunt printre puţinele persoane care au cunoscut viaţa acestui liceu timp de 48 de ani, cu bune, cu mai puţin bune, că aşa e viaţa. De-a lungul timpului, liceul şi-a schimbat sigla, a devenit Liceu Teoretic, Şcoală Normală, dar, în final, a revenit la misiunea minunată, aceea de a pregăti tinerele cadre didactice. Liceul Pedagogic este unic pentru noi, cei care ne-am format aici, este unic pentru judeţ”, a spus profesorul Florentina Dănilă.

Cu prilejul jubileului Liceului Pedagogic au fost rostite cuvinte alese, de preţuire pentru cei care au fost profesori la Liceul Pedagogic, dar şi pentru cei care s-au format în liceu şi au îmbrăţişat nobila misiune de dascăl. Cătălin Flutur, primarul municipiului, a transmis un mesaj citit de Cristina Miron, şefa cabinetului edilului, cuvinte alese fiind rostite şi de profesorul Ada Macovei, consilier judeţean şi fost inspector şcolar general. Profesorul Nicolae Brădăţan, primul titular pe catedra de educaţie fizică, a salutat faptul că manifestarea este organizată la jumătatea Anului Centenar al României. Au urmat alte şi alte discursuri care au ridicat la maxim nivelul emoţiilor participanţilor la manifestare.

bdr
bdr
bdr
bdr
+0 -0
se încarcă...