O stradă din municipiul Botoşani a fost distrusă de ape

0

Potopul din ultimele zile a distrus o stradă din municipiul Botoşani. Strada Grigore Antipa s-a surpat în dreptul imobilului cu numărul 11, acolo unde este casa parohială a Bisericii Lipoveneşti. Problemele au început de vineri, însă situaţia s-a agravat. Groapa apărută pe stradă are o adâncime de câţiva metri. Botoşănenii care locuiesc în zonă susţin că surparea s-a produs din cauza unui canal înfundat, pe lângă care apa pluvială a săpat baza drumului.

„Cred că este singura stradă din municipiu distrusă într-un asemenea hal. Pe lângă groapa apărută, apa pluvială a săpat şanţuri adânci, astfel că cu greu se poate circula, mai ales că strada este în pantă. Pe aici s-au scurs apele adunate pe trei străzi, Crinilor, care trebuie modernizată, Popa Şapcă şi implicit Grigore Antipa. Era şi o rigolă pe partea dreaptă, dar torenţii au venit direct pe stradă şi au săpat crevaşe de 30 – 50 de centimetri adâncime”, a declarat un botoşănean ce are casa în zonă. Potrivit acestuia au apărut surpări pe lângă alte două canale deoarece canalizarea nu a făcut faţă la volumul imens de apă. „La mine în faţa porţii era aruncat capacul de pe gura de canal şi ţâşnea apa ca din arteziană. Şuvoaiele s-au scurs într-un pârâu care vine de la iazul fostului CAP şi care se varsă mai apoi în Sitna. În urmă cu vreo 10 – 11 ani. tot aici, după o ploaie torenţială, s-a rupt podul. Atunci a fost refăcută canalizarea, dar numai pe o porţiune de 25 – 30 de metri”, a mai spus botoşăneanul.

Astăzi au ajuns în zonă poliţişti locali şi cadre de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Cetăţenilor li s-a transmis că problemele trebuie remediate de administratorul drumului, respectiv Primăria Botoşani.

Situaţia creată este în atenţia municipalităţii, care a dispus deja primele măsuri şi a restricţionaat circulaţia în zonă pentru a preîntâmpina eventuale accidente sau evenimente neplăcute.

+0 -0
se încarcă...