Arest pentru traficanţii de arabi. Suspecţi îmbrăcaţi în haine de hoţi

0

Cei cinci botoşăneni bănuiţi că ar face parte dintr-o grupare de traficanţi de migranţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, principalele acuzaţii aduse de anchetatori fiind de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi în formă continuată. Principalii suspecţi sunt Florin B., Gabriel Florin Z., Mircea R., Ovidiu P şi Florin B. Doi dintre suspecţi, Mircea R. Şi Ovidiu P. au antecedente penale, ei fiind condamnaţi  în trecut pentru furturi. În arest au mai ajuns şi doi suceveni, Ciprian Aurelian Ş.şi Florin Gheorghe G., faţă de o a opta persoană fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Cei cinci botoşăneni au fost ridicaţi joi, când polițiștii de combatere a criminalității organizate, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul teritorial Suceava, au efectuat opt percheziții domiciliare, trei în județul Suceava și cinci în județul Botoșani, în cadrul unui dosar penal cu privire la comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

„Din investigații a rezultat că, în perioada mai- iunie a.c., mai mulți cetățeni români și ucraineni ar fi constituit un grup infracțional organizat și ar fi comis infracţiuni de trafic de migranţi, în scopul obţinerii unor foloase patrimoniale. Activitățile infracționale ar fi avut loc peste frontiera de stat și în zona localității Racovăț, județul Botoșani”, se arată într-un comunicat de presă emis de DIICOT.

În fapt, gruparea ar fi introdus pe teritoriul României patru grupuri de migranți, din care făceau parte 16 persoane, 4 dintre ele fiind depistate pe teritoriul Ucrainei. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate patru autoturisme, un pistol, un binoclu, telefoane mobile, cartele SIM, un laptop, bani și mai multe înscrisuri.

La una dintre locuințele vizate, au fost identificați şase migranți, aceștia fiind preluați de către reprezentanții Biroului pentru Imigrări Suceava. Polițiștii au pus în executare opt mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la audieri. În baza probatoriului administrat, şapte persoane au fost reținute și, ulterior, arestate, iar față de o alta a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor de la transporturi și a luptătorilor pentru acțiuni speciale din Suceava, al polițiștilor de combatere a criminalității organizate și al celor de la transporturi din Botoșani. De asemenea, în activități au fost angrenați și polițiști de frontieră din Siret, Suceava și Botoșani și reprezentanți ai Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi din Inspectoratul General de Imigrări, precum și jandarmi din Botoșani. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

+0 -0
se încarcă...