Bacalaureat 2018 – Candidaţii vor afla mâine rezultatele

0

Absolvenţii de liceu, care au susţinut examenul de Bacalaureat, vor afla mâine rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat. Rezultatele vor fi afişate în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până la ora 12.00.
Tot mâine, în intervalul orar 12.00 – 16.00, candidaţii nemulţumiţi de rezultate vor putea să depună contestaţii. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 9 iulie.
În clasa a XII-a au fost înscrişi 3150 de liceeni botoşăneni. Probele de evaluare a competenţelor digitale şi lingvistice au fost susţinute de 2912 elevi, iar pentru probele scrise s-au înscris 2821. 91 de liceeni nu au reuşit să promoveze clasa a XII-a, fiind declaraţi corigenţi sau repetenţi. Nu toţi liceenii care s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise s-au prezentat în săli. Astfel, de la proba la limba şi literatura română au lipsit 168 de candidaţi, 191 de candidaţi nu s-au prezentat la proba obligatorie a profilului, iar la proba la alegere a profilului şi specializării s-au înregistrat 197 de absenţe.

Potrivit metodologiei de organizare a Bacalaureatului, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv să aibă cel puţin media 6, la probele scrise.

+0 -0
se încarcă...