15 − 5 =

A password will be e-mailed to you.

Absolvenţii de liceu, care au susţinut examenul de Bacalaureat, vor afla mâine rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat. Rezultatele vor fi afişate în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până la ora 12.00.
Tot mâine, în intervalul orar 12.00 – 16.00, candidaţii nemulţumiţi de rezultate vor putea să depună contestaţii. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 9 iulie.
În clasa a XII-a au fost înscrişi 3150 de liceeni botoşăneni. Probele de evaluare a competenţelor digitale şi lingvistice au fost susţinute de 2912 elevi, iar pentru probele scrise s-au înscris 2821. 91 de liceeni nu au reuşit să promoveze clasa a XII-a, fiind declaraţi corigenţi sau repetenţi. Nu toţi liceenii care s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise s-au prezentat în săli. Astfel, de la proba la limba şi literatura română au lipsit 168 de candidaţi, 191 de candidaţi nu s-au prezentat la proba obligatorie a profilului, iar la proba la alegere a profilului şi specializării s-au înregistrat 197 de absenţe.

Potrivit metodologiei de organizare a Bacalaureatului, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv să aibă cel puţin media 6, la probele scrise.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...