spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTStrada Codrului a fost grav afectată de precipitaţii (Video)

Strada Codrului a fost grav afectată de precipitaţii (Video)

Precipitaţiile de la finele săptămânii trecute au creat mari probleme şi pe strada Codrului din municipiul Botoşani. Asfaltul s-a vălurit, iar pe unele porţiuni au apărut surpări, dovadă că baza străzii a fost spălată de apele pluviale.

În zonă au fost puse două indicatoare de ocolire, iar şoferii care coboară cu maşinile din Calea Naţională spre Obor, sau cei care urcă se descurcă aşa cum pot. Unii riscă şi intră cu maşina pe porţiunea vălurită, iar alţii aleg să o ocolească şi să intre pe trotuar.

„Pe stradă, canalizarea nu a reușit să preia debitul mare de apă în urma ploilor abundente, apa s-a infiltrat pe lângă rețeaua de canalizare pluvială și a spălat fundația drumului și s-au creat acele văluriri și surpări”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.

Potrivit edilului, de fiecare dată când plouă mai mult sunt reactivate alunecările de teren din zonă. „Apa se infiltrează pe sub asfalt, spală fundația de acolo, apar niște caverne și asfaltul se lasă. Ar trebui expertizată această zonă să vedem unde este problema. S-ar putea să fie de la o conductă de canalizare care refulează și nu etanșează bine”, a mai explicat edilul.

Şoferii care au trecut prin zonă au întrebat când se repară acea porţiune de stradă, arătând că lucrările trebuie urgentate.

O situaţie similară se înregistrează şi pe strada Bucovina, arteră care a fost inclusă în raportul cu străzile afectate transmis la Prefectură, în vederea solicitării unor fonduri de la guvern.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. Toate străzile din partea estică a orașului sunt dezastru, se cheltuie bani aiurea pe tot felul de tâmpenii, se dau bani pentru toți pripășiții prin târg. Orășenii cei din tată în fiu parcă sunt niște paria, plătesc taxe şi impozite pentru beneficiul pribegiilor, străzile lor nu au fost niciodată modernizate, înoată prin noroaie la fiecare ploaie. Niciodată primăria nu a găsit bani pentru modernizarea parții de est a orașului, pentru meceu sunt bani gârlă. Se toacă banii aiurea pe tot felul de subvenții, bani ce în final ajung tot în buzunarele parveniților pripășiți în târg. Botoşănenii votează ca primari și consilieri tot felul de cururi goale care nu au nici o legătură cu orașul decât pentru ciordit. Chiar nu există în târgul ăsta niște băștinași care să pună lucrurile în matca lor? Ne-am săturat de tot felul de pripășiți semianalfabeți sosiți la furat.

Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...