Un nou proiect imobiliar în municipiul Botoşani

0

În zona centrală a municipiului Botoşani va fi implementat un nou proiect imobiliar. După blocurile care se construiesc lângă Muzeul Judeţean, va fi deschis un nou şantier lângă Casele Antipa. Proiectul se află la primele etape, astăzi finalizându-se consultarea publică asupra propunerilor preliminarii în vederea întocmirii Planului Urbanistic Zonal pentru construirea unui ansamblu de locuinţe colective, spaţii comerciale la parter şi parţial etaj I şi corp hotel, parcare subterană şi supraterană, restaurare case memoriale, respectiv integrare construcţie nouă în ansamblul monumentului de arhitectură Casa Antipa. Practic, dezvoltatorul doreşte să ridice imobile în locul teraselor Bulevard şi Baraka şi să le armonizeze cu Casele Antipa, unde a funcţionat în trecut Centrul Militar. Este un proiect similar cu cel derulat la Casa Prasa, acolo unde este acum Complexul Belvedere.

Terenul pe care va fi realizată noua investiţie are o suprafaţă de 3810 de metri pătraţi şi se află pe Bulevardul Eminescu, numărul 36. La Nord terenul se învecinează cu o cale de acces şi sediul Nova Apaserv, la Vest cu Parchetul Botoşani, la Sud cu Judecătoria Botoşani şi la Est cu Bulevardul Mihai Eminescu.

Potrivit documentaţiei, acolo vor fi ridicate clădiri de locuinţe colective, cu spaţii comerciale la parter, dar şi un hotel, înălţimea maximă a noilor constucţii fiind de 28 de metri.

Pe orizontală, în nordul porprietăţii este propus un corp de clădire care ca funcţiona ca hotel, după care urmează o zonă de locuinţe cu spaţii comerciale la parter şi etajul I. Pe verticală, funcţiunile propuse sunt: subsol, parcare acoperită, parter, spaţii comerciale şi parcare deschisă, etajul I parţial spaţii comerciale şi unităţi locative, etajul II – VII locuinţe colective.

Casele Antipa vor fi renovate şi se vor demola clădirile construite între anii 1950 – 2000 (extensii executate fără acordul comisiei judeţene pentru monumente).

Acest proiect imobiliar aparţine societăţii Belvedere. Dezvoltatorul susţine că, prin această investiţie se vor aduce mai mulţi bani la bugetul local, vor fi create noi locuri de muncă (pe perioada derulării lucrărilor, şi după pentru întreţinerea şi funcţionarea noilor clădiri). Totodată, se vor crea noi locuri de parcare importante într-o zonă centrală sufocată de maşini.

+0 -0
se încarcă...