Cătălin Flutur despre Teatrul Eminescu – Anul acesta vor fi reluate lucrările

În ciuda semnalelor alarmiste trase de reprezentanţii Victor Construct în privinţa Teatrului „Mihai Eminescu”, primarul Cătălin Flutur este optimist. Edilul este convins că municipalitatea va obţine o nouă finanţare europeană pentru reabilitarea teatrului. „Logic, anul acesta vor fi reluate lucrările. Avem reevaluări. Noi trebuie să semnăm doar contractul de finanțare. Este calea cea mai bună și nesperat apărută. Știți că am fost foarte pesimist vis a vis de viitorul teatrului. Pentru că niciodată nu am fi avut banii aceștia. Este singura variantă și cea mai bună pentru noi, pentru că putem lua înapoi 5 milioane de euro și nu neapărat să luăm pe bucăți”, a afirmat edilul. Potrivit acestuia, de la Compania Naţională de Investiţii, printr-o procedură greoaie, suma alocată ar fi fost de 2 milioane de lei, numai pe partea de consolidare. Cât priveşte promisiunile reprezentanţilor PSD de deblocare a lucrărilor la teatru,  primarul susține că teatrul nu apare pe lista sinteză a CNI.

Primarul Cătălin Flutur a convocat pentru luni o şedinţă extraordinară a Consiliului Municipal pentru aprobarea proiectului de hotărâre vizând proiectul de consolidare şi restaurarea teatrului şi a cheltuielilor legate de acest proiect, respectiv proiectul de hotărâre vizând aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru această investiţie.

Lucrările vor fi continuate cu același constructor.

Practic, municipalitatea va depune documentația pe “proiectele retrospective”, cele nefinalizate, transferate dintr-un exercițiu financiar în altul. Documentaţia aprobată de consilierii municipali va fi depusă la ADR Nord – Est până pe 12 iulie.

Deja ai votat!