Locurile de parcare se dau ca pâinea caldă

0

Locurile de parcare din municipiul Botoşani sunt din ce în ce mai căutate. O demonstrează şi licitaţia organizată astăzi la Casa Cărţii pentru rezervarea a peste 350 de locuri de parcare. Aproximativ 200 de botoşăneni s-au prezentat în faţa comisiei al cărei preşedinte este viceprimarul Marian Murariu. Dincolo de numărul mare al celor interesaţi de un loc de parcare, un alt aspect important este şi faptul că unele locuri au fost rezervate cu sute de lei anual.

Marian Murariu a declarat că 13 locuri au fost licitate de mai multe persoane şi s-a ajuns la sume de câteva sute de lei pentru fiecare. „Cea mai mare sumă la care s-a ajuns a fost 800 de lei pe an, pentru un loc aflat pe Aleea Căpitan Romano, aproape de Poliţia Locală. Trei cetăţeni au licitat, doi s-au retras, ultimul a câştigat cu 800 de lei. O altă situaţie am avut pe strada Bucovina 24, unde o persoană şi-a adjudecat locul cu 720 de lei pe an. Un alt loc de pe Aleea Parcului s-a atribuit cu 710 lei. Pe strada Primăverii 26, un loc a fost rezervat cu 680 de lei, un altul de pe Aleea Prieteniei 2 cu 500 de lei”, a afirmat viceprimarul. Alte locuri au fost rezervate după cum urmează: cu 360 de lei pe Vârnav 8, 330 de lei pe Sucevei 1, 510 lei pe Aleea Căpitan Romano, 450 lei pe Bulevardul Eminescu 42. „Constat de la o sesiune de licitaţie la alta o creştere a preţului la licitaţie. Cetăţenii sunt dispuşi să plătească sute de lei pe an numai să aibă un loc de parcare. Efectiv nu au unde să-şi lase maşina şi sunt dispuşi să liciteze foarte mult”, a precizat Marian Murariu.

Potrivit acestuia, în unele cartiere, nu mai există terenuri disponibile unde să fie amenajate alte parcări.  Edilul a mai arătat că persoanele ce au rezervat in loc de parcare cu sute de lei vor plăti această taxă atât timp cât vor dori să folosească respectivul loc.

„Am mai avut cetăţeni care au licitat la preţuri foarte mari şi după doi trei ani veneau cu solicitarea să le scădem valoarea taxei. Nu avem cum să scădem taxa. Din moment ce au licitat această sumă, trebuie să o plătească atât timp cât sunt titulari ai acordului de rezervare pentru un loc de parcare”, a concluzionat Marian Murariu.

Edilii vor organiza o nouă sesiune de licitaţii, cel mai probabil luna viitoare.

În municipiu sunt aproximativ 8000 de locuri de parcare, iar peste 6500 sunt rezervate. Cei mai mulţi botoşăneni achită taxa minimă, respectiv 131 de lei pe an.

Deja ai votat!
se încarcă...